Sport

Supporterleder om Sandviks avgang: – Klok avgjørelse

Vikinghordenes leder mener Thor Steinar Sandvik gjorde det eneste riktige med å trekke seg som styreleder i Viking.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Hva tenker du om avgjørelsen til Thor Steinar Sandvik om å trekke seg som styreleder i Viking?

– Jeg tenker at Sandvik har latt det mørkeblå hjertet gjøre en klok avgjørelse. Han har gjort det rette. Det har kokt en hel del de siste dagene, helt siden det ble bestemt at Bjarne Berntsen ikke skal være med oss videre. Også gjennom det regeltekniske. Klubben er satt i et vanvittig vanry. Da er det naturlig at øverste leder tar konsekvensen av det, sier leder i Vikinghordene Roar Åkerlund.

LES OGSÅ: Sandvik trekker seg

Sandvik tok opp trusler under pressekonferansen tirsdag. Det tar supporterlederen avstand fra.

– Våre markeringer står vi hundre prosent inne for. Vi pleier ikke ha markeringer som er personlig rettet på negative ting. Når det gjelder trusler og grov sjikanering tar vi avstand fra det. Det gjør meg provosert at folk som Sandvik og andre i Viking skal motta trusler og sjikanerende meldinger. Det har vi beklaget på vegne av fansen.

LES OGSÅ: Berntsen om hetsen: - Nå behøver vi ro

– Dere skulle møtes tirsdag kveld. Blir det noe av nå? 

– Vi aner ikke. Etter pressekonferansen har jeg kun snakket med journalister. Vi som representerer Felt O skal møtes, så får vi se, sier Åkerlund, før han fortsetter:

– Vårt budskap til møtet har forsvunnet nå, sier Åkerlund og viser til kravet om at Sandvik skulle trekke seg.

– Tror du Bjarne Berntsen får fortsette?

– Det vet jeg ikke, men jeg håper klubben tar en vurdering av det.

– Gledens dag

Viking-aksjonær Ove Tveteraas mener Sandviks beslutning tirsdag er med på å skape ro.

– Dette er en gledens dag for Viking, for å skape ro. Nå er vi i mål med noe flere av oss aksjonærer har jobbet for, sier Tveteraas til RA etter det ble kjent at Sandvik går av som styreleder.

Nå har aksjonæren ett mål for øyet.

– Nå starter den store oppgaven med å få motivert Bjarne Berntsen til å bli sportsdirektør de neste tre årene, sier Tveteraas.

Tre år 

Sandvik trakk seg tirsdag, og etterlater ingen grunn for avslutningen med Bjarne Berntsen. Det er bakgrunnen for konflikten som har oppstått, og engasjert en hel region.

– Vi skal ha Bjarne Berntsen som sportsdirektør i tre år. Det er den store motviasjonen her. Når styrelederen går gir det plass til Berntsen, sier Tveteraas.

Ledig verv

Med Sandvik ute av styret er jobben som styreleder ledig igjen. Han kom inn i vervet i mars, og ble værende et kort svangerskap. Tveteraas, som står med den nest største aksjeposten i Viking Fotball AS, vil ikke spekulere i hvem som overtar toppvervet i Viking.

– Det blir et resultat av det som skjer, sier Tveteraas.

Mer fra Dagsavisen