Ibrahimaj gir æren til lagkompisene

Ylldren Ibrahimaj scoret begge Viking-målene da Sarpsborg 08 ble slått.

Følg RA Sporten på

Ylldren Ibrahimaj ble Vikings store spiller i kampen mot Sarpsborg 08 søndag kveld. De mørkeblå vant 1-2 på Sarpsborg stadion. Ibrahimaj scoret begge Vikings mål.

– Det er alltid deilig å score. Alltid gøy å bidra til å vinne kamper. Det var en fantastisk lagseier, sier Ibrahimaj til RA, og gir æren videre til lagkameratene for seieren.

Kampen åpnet ikke bra for Viking. I første omgang var det lite som stemte. På Eurosport var trener Bjarne Berntsen klar på hva han mente hadde fungert.

– Jeg er fornøyd med måten vi ofrer oss foran eget mål, sier Berntsen til TV-kanalen mellom omgangene.

Han siktet trolig til Viljar Vevatnes redning i løpet av omgangen. Midtstopperen var det eneste hinderet for Tobias Heintz, og klarte å heade ballen unna. Viking-treneren etterlyste at spillerne skulle våge å holde ballen i laget. Det leverte laget på etter pause.

– Det var en tøff kamp å spille. Det var deilig å vinne. Sarpsborg styrte mye av spillet i første omgang, men de skapte ingenting. Defensivt spilte vi bra, men offensivt lugget det, sier Ibrahimaj til RA.

Comeback

Da Bjørn Inge Utvik sendte Sarpsborg i ledelsen etter 54 minutter var det lite som tydet på at det skulle snu, men Viking ville det annerledes denne gangen.

Fulle av selvtillit, etter seieren mot Rosenborg før landslagspausen, utlignet Viking etter 60 minutter. Tolv minutter senere sendte Ibrahimaj Viking i ledelsen. Den holdt helt inn.

Selvtilliten har så til de grader spilt på lag med Viking.

– Det har selvfølgelig mye å si. Måten vi vant på mot Rosenborg, hvor vi jobbet for hverandre og ga alt i 90 minutter, sier Ibrahimaj.

Fem igjen

Nå gjenstår kun fem kamper av kontrakten med Viking. Det er ennå ikke tatt noen avgjørelse om hans egen framtid. Han har selv ikke ønsket å skrive ny kontrakt, ennå.

– Har du gjort noe med kontraktsituasjonen din?

– Nå tenker jeg kun på Viking, og de siste fem kampene. Jeg tar en kamp av gangen, så får vi se hva som skjer, sier Ibrahimaj.

Med sine gule kort i kampen spiller ikke Ibrahimaj, Kristoffer Løkberg og Rolf Daniel Vikstøl mot Start lørdag.