Sport

Til historisk cupfinale med bismak

Sola slo Fredrikstad og sikret seg klubbens første cupfinale. Samtidig ble en av spillerne alvorlig skadet.

Følg RA Sporten på Facebook!

I NM-se­mi­fi­na­len mot Fredrikstad ble det avan­se­ment til fi­na­len for Sola lør­dag kveld. Sola vant kam­pen 22-29, og er klar for fi­na­le mot Vi­pers.

LES OGSÅ: Ønsker endringer i sponsoravtalene

Finale

Ca­mil­la Herrem har vært med på mye in­ter­na­sjo­nalt, men skal nå spille cup­fi­na­le med mo­der­klub­ben.

– Det er stort. Jeg kjen­ner det er stort for meg også, å spille cup­fi­na­le med den­ne drak­ten. Det had­de jeg nes­ten ikke drømt om. Jeg er utro­lig stolt over jen­te­ne, og stolt over han jeg er gift med, sier Ca­mil­la Herrem til TV2, før hun fort­set­ter:

– Han har kom­met med mye bra inn i Sola, og fått oss til å se ut som et mye bedre lag, sier Herrem.

Hen­nes ek­te­mann, Steffen Stor­mo Ste­ga­vik, har fått Sola til å skin­ne. Laget som lå på ned­rykks­kva­li­fi­se­ring et­ter for­ri­ge se­song har tatt ste­get opp til me­dal­je­kamp. Nå kan også klub­bens før­s­te NM-fi­na­le leg­ges til på skry­te­lis­ten til den fers­ke topp­tre­ne­ren.

LES OGSÅ: Dette får Herrem til å smile bare hun snakker om det

Wolff ute

Li­ke­vel var det en an­nen si­tua­sjon de snak­ket om et­ter kamp­slutt. Den hardt­ar­bei­den­de lin­je­spil­le­ren, Mar­ti­ne Wolff, for­lot ba­nen med en kne­ska­de. Pro­gno­se­ne sier det blir en lang ska­de­pe­ri­ode.

– Det er stort, men det van­ske­lig å gle­de seg over det. Jeg vet hvor mye Mar­ti­ne har job­bet for det­te i som­mer, sier Steffen Stor­mo Ste­ga­vik til TV2.

Herrem var ty­de­lig pre­get av lag­venn­in­nens ska­de.

– Det blir bit­ter­søtt når man står her et­ter­på, når en god ven­nin­ne har øde­lagt kne­et og er ute i et år, sier Herrem til TV-ka­na­len.

– Man hø­rer hy­let med en gang, og vet hva som skjer. Hun sa selv at hele kne­et røk. Man går kvalm utpå der. Det gjør vondt i hjer­tet. Jeg sy­nes synd på henne, sier Herrem vi­de­re.

Herrem skal et­ter pla­nen spille EM for Norge i Dan­mark, og drar mandag.

Mer fra Dagsavisen