– Det var viktig å vinne

Oilers-treneren: – Det var viktig å vinne

Kontrastene til serieåpningen er enorme for Oilers.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Torsdag kveld vant Oilers 3-1 mot Vålerenga. Det er nesten et helt nytt Oilers som har kommet ut av landslagsoppholdet i begynnelsen av november.

– Vi har mange nye spillere, og er nesten som et nytt lag. Kjemien er viktig, og jeg tror vi har enda mer å gå på, sier Oilers-veteranen Dan Kissel til RA etter kampslutt.

LES OGSÅ: Kissel mener oppgjørene har endret seg

Han sendte pucken i mål til 3-1 med 0,1 sekund igjen på kampuret i DNB Arena. Det ble den tredje strake seieren for Oilers, som lå på kvalifiseringsplass under hele landslagspausen. Det løsnet mot Narvik. Mot Lillehammer ble det en bekreftende seier, mens kampen mot Vålerenga viste at Oilers-toget ruller videre.

– Det var godt å vinne, spesielt mot Vålerenga. For meg er kampene mot dem ekstra kjekke. Vi spilte bra, og var gode defensivt, sier toppscorer Kissel.

– Har dere mer å gå på offensivt?

– Ja, det har vi. I fjor hadde vi en rekke som produserte mye av poengene, nå har vi flere. Vi har spillere som Rudolfs Balcers, Chad Costello og Markus Søberg som bidrar offensivt. Det tar tid å sette det offensive, vi må få alle inn i systemet, sier Kissel.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Fornøyd Bjorkstrand

Oilers-trener Todd Bjorkstrand er fornøyd med det som ble prestert på isen.

– Det var en god kamp. Alle spillerne var med i kampen, og ga alt, sier Bjorkstrand.

Han erkjenner også at det har vært viktig å plukke med seg poeng etter seriestarten.

– Det var viktig å vinne igjen. Vi har hatt trøbbel med scoringer, kampen mot Vålerenga var en stor test for oss, sier amerikaneren.

Det fysiske spillet til Oilers var godt mot Vålerenga. Taklinger ble fullført, og to av tre scoringer kom etter kriging foran motstanderens mål.

– Jeg tenker hockey er en fysisk sport. Vi må ha med det fysiske i spillet. Det inkluderer å fullføre taklinger og jobbe hardt foran mål, sier Bjorkstrand.

LES OGSÅ: VIF-gutten som har blitt så glad i Oilers

Mål fra fjerderekken

I kampene mot Narvik og Lillehammer fungerte den nykomponerte tredjerekken med Simen Talge, Markus Vikingstad og Thomas Berg-Paulsen veldig godt. De har bidratt med scoringer, og skapt mye energi på isen med det fysiske spillet. I seieren mot VIF var også fjerderekken påmeldt.

En sulten Tommy Kristiansen var tilbake fra skade. Han tok plass sammen med Magnus Hoff og Sander Hurrød. Lille Hoff taklet store Villiam Strøm ordentlig inn i vantet, mens Hurrød scoret utligningsmålet for Oilers etter Vålerenga tok ledelsen.

– Jeg synes det har spilt veldig bra. De har bidratt godt for laget, og i tillegg scoret mål, sier Bjorkstrand om de to rekkene.

For Sander Hurrød ble det hans andre mål i Fjordkraft-ligaen. Det smakte godt for 20-åringen fra Fredrikstad.

– Det var gøy. Det er alltid en deilig følelse å score mål. Det senker skuldrene litt i en kamp som dette, sier Hurrød.

Han er også fornøyd med rekkens innsats.

– Vi har kjempebra kjemi. Vi gikk gjennom mye i garderoben på forhånd og var forberedt på hvordan vi skulle spille, sier 20-åringen.

LES OGSÅ: Gir Oilers bedre flyt

Kampfakta:

Fjordkraft-ligaen, ishockey.
Stavanger – Vålerenga 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
DNB Arena, 200 tilskuere.

Mål: 1. periode: Ingen. 2. periode: 0-1 (30.05) Kalle Ekelund (Filip Gunnarsson, Thomas Olsen), 1-1 (32.35) Sander Dilling Hurrød (Tommy Kristiansen). 3. periode: 2-1 (48.58) Rudolfs Balcers (Chad Costello), 3-1 (59.59) Dan Kissel (Balcers).

Utvisninger: Stavanger 3 x 2 min., Vålerenga 6 x 2 min. og 1 x 10 min.

LES OGSÅ: Ikke en ideell situasjon

Nyeste fra Dagsavisen.no: