Sport

Live: Oilers møter Vålerenga

Oilers tar imot Vålerenga til kamp i DNB Arena. Vi følger kampen direkte.

Bilde 1 av 3

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers-Vålerenga 3-1

Tredje periode:

60. min.: Kampen er over! Oilers vinner 3-1 mot Vålerenga etter en nervepirrende avslutning i DNB Arena. Skuddstatistikken ender 41-29.

60. min.: MÅÅÅÅÅÅL 3-1 DAN KISSEL sender pucken i det tomme buret, med 0,1 sekunder igjen av kampen! 

60. min.: Rumble bommer på den første klareringen.

60. min.: Dropp i offensiv sone for Vålerenga nå. For Oilers handler alt om å få pucken ut av sonen, og i retning målet.

60. min.: Nervepirrende. 32 sekunder igjen på kampuret når Roy Johansen bruker Vålerengas timeout.

60. min.: Søberg tas ut. Åpent mål hos Vålerenga.

59. min.: Oilers får pucken ut, og Rokseth tar veien opp til offensivt rundvant for å viske ut icingen.

59. min.: VIF er fullt lag.

58. min.: Rumble dekker en helt avgjørende pasning i eget overtall.

57. min.: Bryhnisveen tilbake og Oilers er i overtall.

57. min.: Kissel stikker, og får skutt. Søberg redder og setter raskt i gang spillet igjen.

57. min.: Tobias Lindstrøm skøyter på Henrik Holm. Belønnes med to minutter i fryseboksen. Fire mot fire i 46 sekunder. Blir illsint, og sendes ut av kampen med ti minutter for dårlig oppførsel.

56. min.: Vålerenga sliter med det første forsøket i overtall. Olden har vært usynlig store deler av kampen.

55. min.: Bryhnisveen får to minutter for interference etter en situasjon hvor han sender Calle Olsen i isen. Overtall for VIF, som jakter utligning.

55. min.: Nok en gang taper Rumble en duell i egen sone. Begynner å bli mange feil fra ham i kveld.

54. min.: Vålerenga jakter utvikling, og Oilers spiller fjerderekken for å stå mot.

52. min.: Det blir ikke mål for Vålerenga, og dommerne slipper å spole to minutter tilbake i tid for å dømme scoring.

52. min.: Stopp i spillet. Nå skal dommerne se på en situasjon da Vålerenga prøvde seg i undertall. Kan ha gått i mål.

51. min.: Vålerenga er fullt lag, og Morley bommer på mål.

50. min.: Det er Vålerenga som skaper overtallets første sjanse, mot Oilers i undertall! Farlig situasjon hvor Holm mister helt kontrollen.

49. min.: Nytt overtall umiddelbart for Oilers. Røymark får for hekting mot Balcers i forbindelse med målet.

49. min.: Mååål 2-1 Rudolfs Balcers kriger pucken i mål! Costello legger den inn foran, og der kriges den inn fra den NHL-utlånte spilleren.

49. min.: Oilers setter opp en paraply i formasjon. Har Costello nede bak mål for å styre overtallet. Spiller opp Kissel på skudd, men han bommer. Beholder pucken.

48. min.: Murphy sender Morley i isen, med foten. To minutter til Vålerenga-vingen, og overtall for Oilers.

46. min.: Rokseth roter det til i offensiv sone, men tredjerekken følger godt hjem og vinner tilbake pucken.

45. min.: Dobbeltredning fra Holm, på mesterlig vis!

44. min.: Morley skyter periodens syvende Oilers-skudd. Går ut via hjelmen til Søberg. Fint spill i forkant av Balcers og Kissel.

44. min.: Klavestad drar seg gjennom et par VIF-spillere. Legger pucken til Brassart, som får avsluttet.

44. min.: Nok en gang er det tredjerekken som skaper farligheter! Berg-Paulsen skyter, Vikingstad og talge graver inne foran mål.

43. min.: Magnus Hoff smeller Viliam Strøm inn i vantet.

43. min.: I kveld vinner Tommy Kristiansen alle dueller. Bruker kroppen smart, og får pucken med seg.

42. min.: Kissel setter fart inn i offensiv sone. Skyter, prøver kjøkkenveien. Er ikke like heldig som Eklund, som sendte Oilers i ledelsen på samme måte.

42. min.: Balcers drar seg inn, legger pucken lekent til Morley. Han skyter, men får den ikke i mål.

41. min.: Pucken droppes, og Oilers går rett i angrep.

Andre periode: 

40. min.: Perioden er over, og lagene er like langt. 1-1, og 24-17 i skudd. Oilers får dårlig betalt for sjansene, og tredjerekken er helt rå!

40. min.: Nok en gang blir det farligheter med tredjerekken på isen. Nå prøver Bjorkstrand en variant med Costello, Kristiansen og Vikingstad sammen.

39. min.: Førsterekken med Balcers, Kissel og Morley sliter med å komme seg opp og fram.

38. min.: Søberg er langt ute, men rekker akkurat å komme inn i mål for å redde et skudd fra Brassart.

37. min.: Hurrød stråler med selvtilliten sin etter scoringen. Smeller ned Lindström i midtsonen!

36. min.: Klavestad spiller gjennom Talge. Oilers entrer offensiv sone, og Berg-Paulsen skyter. Går utenfor.

35. min.: Vålerenga kommer til avslutning, helt ufarlig egentlig. Holm har kontroll. Oilers får byttet inn den lokale rekken igjen.

34. min.: Fjerderekken setter, som tredjerekken, stort press på VIF. De blir belønnet med scoring. Tar muligens litt press av skuldrene på topp seks-spillerne. Det har vært litt høye skuldre fra produksjonsrekkene denne perioden.

33. min.: Mååål 1-1 Sander Hurrød setter en retur i mål, og utligner for Oilers! Tommy Kristiansen kommer fra bak mål, legger pucken på Søberg som sender den foran.

32. min.: Strålende spill fra tredjerekken, igjen. Setter press på Vålerenga, knallhardt.

31. min.: Mål 0-1 Kalle Eklund tar kjøkkenveien, og får hull på Henrik Holm.

30. min.: Ulriksen sender pucken rett til Gunnarsson, i egen sone.

29. min.: Oilers slet med å finne flyten i overtallet.

29. min.: Overtallet er over. Eklund returnerer til isen.

27. min.: Nydelig pasning til Balcers, som skyter! Fin redning fra Søberg. Costello er virkelig en stødig arkitekt i overtallet. Smarte pasninger, som virker enkle.

27. min.: Oilers starter overtallet med å jobbe hjem for å hente pucken. Sliter med å spille seg opp. Vålerenga står smart plassert.

27. min.: Thomas Berg-Paulsen blir tatt, og Kalle Eklund må sette seg i utvisningsboksen. Nytt overtall for Oilers, og nok en gang er det tredjerekken som skaffer det.

25. min.: Kveldens fineste pasning? Ulriksen spiller Søberg gjennom. Ender med skudd fra Brassart, men han får den ikke forbi storebror Søberg i VIF-målet.

25. min.: Klavestad legger pucken til Balcers med skøyten. Latvieren skyter. Oilers vinner pucken etterpå, og Balcers skyter på nytt.

24. min.: Olsen entrer offensiv sone for VIF. Skyter, men Holm blokkerer pucken.

23. min.: Godt skift av fjerderekken, og tredjerekken følger opp. Pucken havner hos Bryhnisveen, som ikke får kontroll på den. Oilers vinner pucken greit tilbake i egen sone.

22. min.: Vålerenga er fullt lag.

22. min.: Mer sving på overtallet til Oilers etter Rokseth kom tilbake etter operasjonen han tok i sommer. Blir mye fint spill, men uten noe særlig med avslutninger.

21. min.: Andre periode er i gang. Oilers starter med overtall i 1.26.

Første periode:

20. min.: Perioden er over. Underholdende åpningsperiode i DNB Arena.Oilers starter den neste med 1.26 i overtall. Skuddstatistikken er 9-9, og det er etter et aggressivt Vålerenga spilte to minutter med to mann mer på isen.

20. min.: For et spill! Kissel sender Balcers gjennom. Selv om Gunnarsson henger på latvieren går skuddet i stolpen, og Gunnarsson får to minutter for holding.Overtall for Oilers etter deres tredje stolpeskudd.

19. min.: Oilers er fullt lag. En stor sjanse for VIF i overtallet. Spilte fri Calle Olsen til venstre for Holm, men han klarte ikke overliste Oilers-keeperen.

18. min.: Heroisk innsats fra Sveum, Bryhnisveen og Brassart. Holder Vålerenga borte fra store sjanser. Klarerer sonen.

17. min.: Tommy Kristiansen og Magnus Hoff får utvisninger. Undertall for Oilers, Våleerenga skal spille fem mot tre i to minutter. Hoff for interference, og Kristiansen for sein takling.

15. min.: Et litt knotete oppspill for Oilers. Ender med at Brassart mater pucken til Vålerenga, som står solide i midtstonen og venter.

12. min.: Strøm er tilbake for Vålerenga, som er fullt lag.

12. min.: Klavestad skyter i stolpen! Nydelig spill av den andre overtallsrekken.

11. min.: Førsteoppsettet i overtall, med Costello, Rokseth, Kissel, Morley og Balcers, bruker litt tid på å komme seg opp i offensiv sone. Når det etablerer seg går det fort. Pasning fra Morley, skudd på direkten fra Costello.

10. min.: Den lokale tredjerekken gjør et enormt skift! Presser Vålerenga, med puck, i offensiv sone. Ender med at Villiam Strøm tar en utvisning mot Vikingstad. Overtall for Oilers.

8. min.: Ulriksen sender en pasning til Rumble, som er presset av to VIF-spillere. Det fører til en grusom klarering fra Rumble, som ender opp hos Gunnarsson. Oilers klarer å rydde opp, men kan ikke gjøre den typen feil mot Vålerenga. Det straffer seg med mål mot.

7. min.: Lindström prøver seg på en styring, men Holm er med på notene.

6. min.: Dommeren står i veien for Oilers-backen, og VIFs Lalande får spilt seg rundt slottet. Skyter, men får den ikke forbi Henrik Holm.

5. min.: Vålerengas Olsen entrer offensiv sone med å skyte, går utenfor. Oilers får kontroll.

5. min.: Balcers setter et skudd i snapphansken på Søberg. Nydelig spill i forkant fra Oilers.

3. min.: Det er ennå ikke skapt noen store muligheter i DNB Arena, så kommer tredjerekken på! Vikingstad, Talge og Berg-Paulsen stormer inn på mål. Rumble skyter, går utenfor. Vikingstad skyter etter Oilers har vunnet tilbake pucken, går i stolpen.

1. min.: Brassart vinner den første droppen for Oilers, som setter fart. Lagene kjenner på hverandre. Pucken går fram og tilbake, helt til VIFs målvakt, Steffen Søberg, blokkerer.

1. min.: Pucken er droppet i DNB Arena.

Før kampen:

Etter en tung start på sesongen, hvor Oilers havnet under kvalikstreken, er maskineriet i gang igjen. Etter kamppausen i november startet Todd Bjorkstrands menn med to bortekamper. Det ga to strake seiere. Både Narvik og Lillehammer ble beseiret.

LES OGSÅ: Flere tilbake på isen

Seieren mot Lillehammer kostet. Patrick Ulriksen og Nicolai Bryhnisveen ble sendt til sykehus etter lørdagens kamp. Bryhnisveen meldte seg klar til ny kamp igjen allerede tirsdag. Da trente han i Stavangers storstue, DNB Arena. Patrick Ulriksen er også med.

Tommy Kristiansen er tilbake etter rundt en måned på sidelinjen.

LES OGSÅ: Gir Oilers bedre flyt

Vålerenga ligger på andreplass bak Frisk Asker. Det har vært en solid åpning på sesongen for VIF, som denne høsten har flyttet inn i nye Jordal Amfi.

LES OGSÅ: VIF-gutten som har blitt så glad i Oilers

Hovedstadsbohemene står med kun to tap på elleve kamper. For Oilers er det fire seiere på ti kamper.

LES OGSÅ: Ikke en ideell situasjon

Dan Kissel bærer toppscorerhjelmen for Oilers. Amerikaneren, som nærmer seg norsk statsborgerskap, har 13 målpoeng på de ti første kampene denne sesongen. Chad Costello har sneket seg inn som nummer to på poenglisten, etter kun seks kamper. Han står med ni poeng, som er likt med David Morley.

LES OGSÅ: Kissel mener oppgjørene har endret seg

I Vålerenga er det Sondre Olden som er den heteste poengplukkeren. Tolv poeng er fasiten etter hans ti første kamper i Fjordkraft-ligaen 2020/21.

Det er ikke store endringer i rekkene hos Oilers, men Christian Wetteland må vike plass til Tommy Kristiansen i fjerderekken.

LES OGSÅ: Vålerenga vil ikke undervurdere Oilers

LES OGSÅ: Rumble slo tilbake da Oilers herjet

Todd Bjorkstrand har valgt følgende mannskap, med Henrik Holm i mål:

1. rekke: Andreas Klavestad, Daniel Rokseth-David Morley, Rudolfs Balcers, Dan Kissel.

2. rekke: Nicolai Bryhnisveen, Dennis Sveum-Chad Costello, Brady Brassart, Markus Søberg.

3. rekke: Chris Rumble, Patrick Ulriksen-Thomas Berg-Paulsen, Markus Vikingstad, Simen Talge.

4. rekke: Kristian Østby, Christian Wetteland (ekstraløper) - Tommy Kristiansen, Sander Hurrød, Magnus Hoff.

Kristoffer Knutsen

Kristoffer Knutsen

Journalist i Dagsavisen Rogalands Avis