Sport

Tripic stiller gjerne på «nødlandslag» om han får lov

Helgens forviklinger rund A-landslaget ser nå ut for å ende i i at det sendes et nødlandslag for å møte Østerrike. Flere lokale navn er aktuelle. Zlatko Tripic stiller gjerne om det lar seg gjøre og Kristian Thorstvedt er også blant dem NFF har kontaktet.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Norge skulle søndag ha spilt landskamp i UEFA Nations League mot Romania, men spillerne ble nektet utreise av helsemyndighetene. De ble regnet for å være i karantene etter at Omar Elabdellaoui har testet positivt for korona.

Landslagsspillerne var i ferd med å reise lørdag og sto klare på Gardermoen da kontrabeskjeden kom: Helsedirektoratet påpekte at det vil være et brudd på den nasjonale covid-19-forskriften å reise.

Dette fikk spillerne til å reagere med sinne.

– Hele spillergruppen er dypt fortvilet over at norske myndigheter nekter oss å reise til de to avgjørende Nations League-kampene mot Romania og Østerrike, uttalte Stefan Johansen, Martin Ødegaard og Joshua King i kapteinsteamet.

Kan vinne gruppen

Uefas kontroll-, etikk- og disiplinærkomité skal avgjøre hvilken konsekvens avlysningen får for resultatet.
Ett alternativ kan være at Norge idømmes 0-3-tap for ikke å møte opp til kampen. Et annet er at det blir foretatt loddtrekning dersom Uefa kommer fram til at ingen av de nasjonale forbundene har ansvar for at kampen ikke blir spilt. I så fall vil resultatet bli enten 1-0, 0–0 eller 0-1.

Den norske covid-19-forskriften sier at enhver person som har vært i kontakt med en koronasmittet person, må være i karantene i ti dager. Det betyr høyst sannsynlig at Norge heller ikke kan spille onsdagens avgjørende nasjonsligakamp mot Østerrike.

Selv om Norge blir dømt til 0-3-tap mot Romania vil de ha mulighet til å vinne gruppen med seier mot Østerrike.

Diskuterer «nødlandslag»

Norge kan ikke stille med spillerne som er i karantene, men har mulighet til å mønstre andre tilgjengelige spillere. I stedet diskuteres det nå å sette sammen et nødlandslag med spillere som har tilhold utenfor Norge.

– Ja. Det er aktuelt og diskuteres. Vi har ikke gått videre med detaljer, men det er aktuelt å stille lag til den kampen, fortalte elitedirektør Lise Klaveness til VG.

Et slik landslag vil kunne inneholde flere navn med bindinger til Viking. Både Zlatko Tripic (Göztepe), Kristian Thorstvedt (Genk) og Adrian Pereira (PAOK), Anders Kristiansen (Union) er høyaktuelle.

Tidligere Viking-kaptein Zlatko Tripic har lenge vært klar på at en av hans største drømmer er å få spille for Norge. Den muligheten vil han nødig gi fra seg – selv om det skjer på denne måten.

– Det er selvfølgelig veldig spennende for meg. Så er det ikke bare å dra om jeg vil. Vi skal inn i en hektisk periode med Göztepe nå så jeg må ta en avgjørelse i samråd med klubben om det blir et tema, sa Tripic til RA søndag ettermiddag.

I følge NRK kom den telefonen i løpet av søndag til den tidligere Viking-kapteinen.

NFF startet søndag jobben med å ringe de aktuelle spillerne. Genks Kristian Thorstvedt avslørte på twitter at han er kontaktet. Landslaget vil høyst sannsynlig ledes av U21-trener Leif Gunnar Smerud - etter som landslagssjef Lars Lagerbäck er i karantene.

Veton Berisha, som har hatt korona og derfor ikke er underlagt vanlige krav om karantene, skal også ha blitt kontaktet.

Mer fra Dagsavisen