Sport

Balcers kjenner ikke på presset

NHL-spilleren Rudolfs Balcers (23) er på korttidskontrakt i Oilers. Han føler ikke det er noe press på ham.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den Stavanger-bo­sat­te NHL-spil­le­ren Rudolfs Balcers ble man­dag klar for et kort­tids­opp­hold i Stavanger Oilers, som han har spilt for både som ju­ni­or og se­ni­or. Torsdag spiller han mot Sparta i DNB Arena.

Oilers var for­hånds­fa­vo­ritt før se­son­gen gikk i gang, men har ikke åp­net like sterkt.

– Fø­ler du et press på deg nå?

– Jeg har ikke noe press. Nå har laget vært i en dår­lig pe­ri­ode. Jeg kom­mer inn, Chad Costello er klar og Brady Brassart er til­ba­ke. Det er fin si­tua­sjon for meg å spille her for å få kamp­tre­ning. Jeg skal bi­dra slik vi kan vin­ne, sier Balcers til RA.

LES OGSÅ: Nå er endelig Costello på plass i Oilers

– Per­fekt

Gjen­nom som­me­ren har 23-år­in­gen vært med på de fri­vil­li­ge is­tre­nin­ge­ne i DNB Arena. Sy­ste­met til tre­ner Todd Bjorkstrand er der­for ikke helt ukjent for den of­fen­si­ve vin­gen.

– Det har vært per­fekt. Jeg har vel skøy­tet si­den juli og kjen­ner sy­ste­me­ne. Nå får jeg en­de­lig være med på alt. Du vet selv at du kan være med, så det­te blir gøy, sier Balcers.

Han har ikke spilt kam­per si­den NHL-se­son­gen ble av­slut­tet i mars.

LES OGSÅ: NHL-spiller klar for Oilers

Kamp

Sist han spil­te en kamp for Oilers var den av­gjø­ren­de NM-fi­na­len i 2016.

– Det er len­ge si­den jeg har spilt for Oilers, men det er også len­ge si­den jeg har spilt kamp. Det blir kjekt å spille igjen. Det har gått lang tid, så jeg gle­der meg, sier Balcers.

LES OGSÅ: Slik går det med Rokseth

Fredag sig­ner­te han ny kon­trakt med NHL-klub­ben Ot­ta­wa Senators, som eier ret­tig­he­te­ne hans. Det åp­net for kort­tids­opp­hold i Oilers, sam­ti­dig som han for­be­re­der seg på kon­kur­ran­sen som ven­ter i Ot­ta­wa.

– Hvor­dan har det vært i åre­ne som har gått et­ter du for­lot Stavanger?

– Det har ikke vært lett. Det har vært mye opp og ned. Drøm­men er jo en fast plass på laget i NHL, men det har ikke skjedd ennå. Så len­ge jeg hol­der meg der bor­te for­sø­ker jeg å bli bedre. Om jeg må gå via AHL for å få kam­per i NHL er det greit, da gjør jeg det.

Mer fra Dagsavisen