Sport

Dette sier Viking-direktøren om kampflytting

Viking må spille ti kamper på kort tid.

 Følg RA Sporten på Facebook!

Søn­da­gens Viking-kamp mot Odd er ut­satt, det sam­me gjel­der nes­te ukes kamp mot fjorårets cupfinalemotstander FK Haugesund. Begge utsettelsene kom etter Veton Berishas positive koronatest onsdag, som sendte hele Viking-troppen i karantene.

Det ser fore­lø­pig ikke ut til at kam­pe­ne flyt­tes til et­ter den plan­lag­te se­rie­av­slut­nin­gen mot serieleder Bodø/Glimt 19. de­sem­ber. Der­med blir det et enda tet­te­re kamp­pro­gram enn først an­tatt for Viking, som har ti se­rie­kam­per å spille før se­son­gen er over. Det betyr også at det ikke er snakk om romjulsfotball på SR-Bank Arena, ennå.

– Nå har vi hatt en god dia­log med Norges Fotballforbund (NFF), og har fått sig­na­ler på at alle kam­pe­ne skal spil­les mel­lom nå og de to siste se­rie­run­de­ne, et­ter all sann­syn­lig­het, sier Viking-di­rek­tør Ei­rik Bjør­nø til RA.

– Hva tenk­te du da be­skje­den om Veton Berishas smit­te kom?

– Det før­s­te jeg gjor­de var å rin­ge til Veton, og høre hvor­dan han had­de det. Da jeg for­sto at han var symp­tom­fri, og føl­te han had­de satt klub­ben i en van­ske­lig si­tua­sjon, var det å set­te i gang pro­ses­sen med NFF og Hal­vard Øen Gro­va, sier Bjør­nø.

LES OGSÅ: Slik vil karantenen påvirke formen

Søknad til behandling

I NFF jobbes det med nye karantenebestemmelser.

– Dette er beklagelig, men ikke direkte uventet. Etter at bestemmelsene rundt nærkontakter ble endret i sommer, har det øket risikoen for at smitte vil kunne påvirke våre turneringer. NFF har derfor søkt myndighetene om å erstatte obligatorisk ti dagers karantene med utvidet testing av spillere slik det gjøres i andre ligaer i Europa. Søknaden er nå til behandling i Helsedirektoratet. Samtidig er dette en påminnelse til oss alle om viktigheten av å nøye følge fotballens protokoller og myndighetenes råd om smittevern. Det understrekes at det ikke foreligger noen mistanke om brudd på protokollene i denne saken, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn i en pressemelding.

LES OGSÅ: Alle Viking-spillerne er testet

For­holds­reg­ler

For ad­mi­nist­ra­sjo­nen er det ikke noen ka­ran­te­ne. Klubben har tatt for­holds­reg­ler, for­tel­ler Bjør­nø.

– Vi har vært vel­dig nøye med å ha egne inn­gan­ger, lunsj­rom og opp­holds­rom til spil­ler­ne. Det får vi be­talt for nå, for da vil ikke ad­mi­nist­ra­sjo­nen være be­rørt av det­te. Vi kom­mer til å være år­våk­ne på symp­to­mer fram­over, og ters­ke­len for hjem­me­kon­tor og fri er la­ve­re nå, sier Viking-di­rek­tø­ren.

Han er også vel­dig ty­de­lig på at Veton Berisha ikke har noen skyld i si­tua­sjo­nen som er opp­stått.

– Veton er ufor­skyldt i det­te. Han had­de ikke symp­to­mer, og ble smit­tet av nær­kon­takt, sier Bjør­nø.

Det har tid­li­ge­re vært et smit­te­ut­brudd i norsk topp­fot­ball under seriespill, men det var i OBOS-li­ga­en. Grimstad-klub­ben Jerv fikk ko­ro­na­smit­te i laget, og fle­re kam­per måt­te flyt­tes.

– Har du vært i kon­takt med Jerv for å høre hvor­dan de hånd­ter­te det? 

– Jeg har ikke kom­met så langt ennå. Det var jo bare et tids­spørs­mål før en klubb i Eli­te­se­ri­en fikk det. Vi er gitt et an­svar i topp­fot­bal­len med at vi fikk star­te opp, og har gode ru­ti­ner, sier Bjør­nø.

Nå er det ti da­gers ka­ran­te­ne for spil­ler­ne i trop­pen, og ved et eventuelt smit­te­til­fel­le blant spil­ler­ne som tren­te ons­dag vil ka­ran­te­nen kun ut­set­tes med én dag. Berisha tren­te tirs­dag, res­ten av laget var sam­let ons­dag.

– Det er eventuelt én dags for­skyv­ning. Vi i grup­pen skal ikke mø­tes og ha kon­takt. Hvis en blir syk gjel­der ka­ran­te­ne­ti­den fra før­s­te kon­takt, sier me­di­sinsk an­svar­lig i Viking, Hal­vard Øen Gro­va til RA.

LES OGSÅ: Viking-spiller koronasmittet

 

Mer fra Dagsavisen