Sport

Dette sier Kristoff om sesongen og avslutningen

To løp til. Så er en svært merkelig sesong over for Alexander Kristoff (33) og tankene kan gå til en noe usikker framtid.

Følg RA Sporten på Facebook!

Monumentet Flandern rundt søndag, og De Panne onsdag, er de to siste innslagene i sesongen til superstjernen fra Stavanger. Skulle UAE-rytteren overraske med å vinne Flandern Rundt kan han sette to streker under 2020 som en meget bra sesong – selv om korona har gjort den merkelig.

Egentlig skulle dette være et slags mellomår for Kristoff. Da RA snakket med stefar og trener Stein Ørn før sesongen var han klar i talen på at verken VM eller løypeprofilen i Tour de France passet.

VM trakk han seg fra, men omstendighetene gjorde at Kristoff kjørte i Frankrike selv om han egentlig ikke skulle det. Der kvitterte han med seier i åpningsetappen og gul trøye.

– For laget har dette vært en veldig bra sesong. For min egen del har egentlig Tour de France reddet den, sier han til RA.

LES OGSÅ: Kristoff vant åpningsetappen i Tour de France

Outsider

Egentlig var det klassikerne som var det store målet, men korona har gitt kraftig avskalling på antallet. I den ene Kristoff har kjørt hang han ikke helt med.

Når han slippes løs i Flandern rundt søndag er han en outsider. Skulle han finne på å vinne får han sitt andre napp og tar sesongen fra OK til meget god. Kristoff har tidligere vunnet Flandern og Milano-Sanremo av de fem monumentene.

– Jeg håper å rekke å være god nok søndag, men vi får se om det går. Heldigvis kommer det fort nye sjanser i klassikerne. Det er ikke lenge til det er vår igjen, slår han fast.

Sesongen i år karakteriserer han som spesiell. Omstendighetene ga et langt opphold og det har ikke bare vært enkelt å komme seg rundt om i Europa som proffsyklist.

– Hvordan er beina og formen?

– Jeg følte meg ganske bra nå på søndag, men unggutta er sterkere enn meg nå. Jeg må kjøre feilfritt og ha litt flaks for å henge med.

LES OGSÅ: Flere lokale i VM-troppen

Ærlig om egne sjanser

Kristoff har alltid vært kjent for å være frittalende. Han er også kjent for å være ekstremt ærlig når han åpner kjeften. Det er han også i vurderingen av seg selv sett mot resten av sporten. Kristoff er eldre. Han er litt på hell – og han er utvilsomt klar over det.

– Nivået på de beste nå er høyere enn da jeg var på topp. Samtidig var jeg litt bedre selv også. I år har folk fått mye tid til å trene. Du så på tidene i Tour de France at det går fortere. Det var rekorder i bakkene og farten i snitt er blitt høyere.

Selv har han kontrakt med UAE også neste år, men noen hovedrolleinnehaver er han ikke med Tour de France-vinner Tadej Pogacar og lyntoget Fernando Gaviria i stallen.

– Jeg tror klassikerne blir stadig viktigere for meg. Så forsterker vi laget også. Det er bra med flere kort å spille på. Jeg håper jeg spiller en rolle og at jeg vil få sjanser selv. Fernando er nok vår hovedmann, men det dukker fort opp noe.

– Jeg viste jo i Tour de France at jeg fortsatt kan.

Løypen i årets Flandern Rundt er hemmelig for publikum. Det ler han nærmest av.

– Den løypen er nok ikke veldig forskjellig fra før og publikum vet hvor den går. Jeg tviler sterkt på at det ikke kommer folk.

Det er de samme bakkene som kjøres – selv om muligens rekkefølgen endres.

– Føler du deg trygg nå som stadig flere ryttere tester positivt og tallene stiger?

– Jeg føler meg ikke utrygg på noen måte i forhold til at de rundt meg kan ha viruset. Men det er mye rundt omkring nå. Det gjelder definitivt Belgia. Det kan selvsagt ende i at det ikke blir noe Flandern Rundt, men nå ser det ut som at vi skal kjøre.

Mer fra Dagsavisen