Sport

Derfor vil ikke Bytyqi snakke om framtiden

Han er nå blant de aller heteste spillerene i Eliteserien og har utgående kontrakt med Viking. I sin kamp nummer 200 i mørkeblått mot AaFK søndag gjorde Zymer Bytyqi (24) seg ikke mindre attraktiv for andre. Framtiden holder han likevel godt kjeft om.

Følg RA Sporten på Facebook!

Etter å ha herjet også mot AaFK er Bytyqi oppe i 12 målpoeng. Disse har han rasket sammen på relativt kort tid. Scoring nummer seks og syv i rekken denne sesongen kom søndag. Begge på vakkert vis.

Trener Bjarne Berntsen erkjenner at vingen er i ferd med å spille seg selv svært attraktiv som gratisvare etter denne sesongen. Han peker også på hvor mye bedre han framstår som venstreving enn på høyresiden.

– Det er alltid fare for å miste en slik spiller, men vi er i god dialog med ham og agenten. De vet at vi ønsker ham med videre, sier Berntsen til RA.

Bytyqi, som har fått en voldsom oppsving etter at han oppsøkte hjelp fra en mental trener, bekrefter at det er dialog.

Samtidig vil han tenke minst mulig på disse tingene selv. Det er det en grunn for.

– Jeg er mest opptatt av å bli enda bedre selv og prestere med Viking. Om jeg begynner å bruke energi på andre ting – det er jeg ikke god til, sier gårsdagens store profil på SR-Bank Arena.

Den feilen hadde han kanskje gjort før. Men nå er det slutt på det hos en mer moden utgave av Bytyqi - med langt mer selvinnsikt.

LES OGSÅ: Slik var Viking-AaFK

Årets mål?

Eventuelle beilere fra andre klubber vil nok se med interesse på det Bytyqi serverte søndag. Først banket han Viking i ledelsen på halv volley tidlig i kampen. Det i seg selv var en fin markering av jubileumskampen hvor han fikk blomster og drakt med 200 av direktør Eirik Bjørnø før kampen.

Det virkelige kremmerhuset kom etter 73 minutter. Fra 25 meter blåste han et frispark så langt opp i krysset som det er mulig. Teknikken var som snytt ut av nesen på Cristiano Ronaldo.

– Jeg var opptatt av å få frispark i den posisjonen. Siden Fedda bommet på første forsøk (Fredrik Torsteinbø) var det min tur. Denne sparketeknikken har jeg øvd på, sier han.

– Kan du forklare hvordan du får så mye skru og dupp på ballen?

– Det handler om å treffe med en blanding av vrist og innside. Så må du gjøre det med mye kraft og fart, sier Bytyqi.

– Jeg ble overhodet ikke overrasket da den gikk inn. Det er sånn Zymer er i stand til å gjøre og han er i en sinnssyk form om dagen, sier kaptein Viljar Vevatne.

Trener Bjarne Berntsen gliste godt over perlen, men han kunne også glise over nok et frisparkmål helt på tampen. Da skrudde Joe Bell ballen over muren og i krysset.

Berntsen er godt fornøyd med å ha flere gode frisparkskyttere i laget samtidig.

– Bell bruker en litt annen teknikk, men det var imponerende å se hvor mye kraft også han fikk på ballen da den gikk over muren, sier han.

Treneren var fornøyd med det meste av kampen. Unntaket var det siste kvarteret før pause. Da hang Viking i tauene.

– Vi kan takke Iven Austbø for at vi ikke lå under til pause. Han vartet opp med to fantastiske redninger, sier Berntsen.

En kamp av gangen

Selv om Viking nå står med fire strake seirer vil ikke kaptein Viljar Vevatne være med på at laget er ute av bunnstriden for godt.

– Ikke før all teori er borte. Men det er klart at vi ser oppover på tabellen nå, sier backen.

Det som er sikkert er at Viking kommer til å ta mye poeng framover om de spiller slik de gjør nå.

Får de luket bort de svake periodene, slik som det siste kvarteret før pause søndag, ligner de et topplag.

Vevatne mener forklaringen på duppen før pause er ganske enkel.

– Mål preger kamper. De fikk sitt ut av ingenting. Vi ble litt mer usikre og litt mer stresset. De rant på ingen måte over oss, men vi hang ikke helt med, erkjenner kapteinen.

Akkurat det betyr likevel lite i den store sammenheng. Over de siste seks kampene har kun suverene Bodø/Glimt tatt flere poeng enn Viking.

Høstformen virker definitivt å være på plass i Jåttåvågen.

Kampfakta og Vikingbørsen:
Fotball, Eliteserien menn
Viking – Aalesund 5–2 (1–1)
Mål: 1–0 Zymer Bytyqi (5), 1–1 Simen Bolkan Nordli (str. 26), 2–1 Veton Berisha (str. 64), 3–1 Zymer Bytyqi (73), 4–1 Rolf Daniel Vikstøl (75), 4–2 Sigurd Haugen (str. 82), 5–2 Joe Bell (90).
Gule kort: Henrik Heggeim, Ylldren Ibrahimaj, Rolf Daniel Vikstøl, Zymer Bytyqi, Viking. Erikson Lima, Sigurd Haugen, Aalesund.
Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding
Viking (4–3–3): Iven Austbø 7–Viljar Helland Vevatne 6, Axel Óskar Andrésson 6, Henrik Heggheim 5, Rolf Daniel Vikstøl 6–Joe Bell 6, Fredrik Torsteinbø 5, Ylldren Ibrahimaj 5 (Sondre Auklend i 11 min.)–Zymer Bytyqi 8 (Even Østensen i 11 min.), Veton Berisha 7 (Tommy Høiland i 11 min.), Jefferson de Souza 5 (Yann-Erik de Lanlay i 28 min.).
Aalesund (4–3–3): Andreas Lie–Daan Klinkenberg, Erikson Spinola Lima, Ben Karamoko, David Ólafsson–Fredrik Carlsen (Markus Karlsbakk i 11 min.), Parfait Bizoza (Håvard Breivik i 1 min.), Petter Orry Larsen (Jonas Grønner i 1 min.)–Sigurd Haugen, Isak Dybvik Määttä, Simen Bolkan Nordli (Izunna Uzochukwu i 11 min.).

Mer fra Dagsavisen