Live: Viking-Aberdeen i Europa

Viking møter skotske Aberdeen i andre kvalifiseringsrunde til Europaligaen 2020/21. Vi følger de mørkeblå i jakten på sitt første Europa-eventyr siden 2008. Kampen kan følges direkte her, kampstart er 20.30.

Bilde 1 av 4

Viking – Aberdeen 0–2.

2. omgang:

92. min.: Dommeren blåser i fløyten. Europa-eventyret er over for Vikings del.

91. min.: Viking har hjørnespark og får en stor mulighet. Østensen får avsluttet fra kloss hold, men skuddet går utenfor.

90. min.: To minutter blir lagt til i det fjerdedommer legger til to minutter. Aberdeen bytter ut Watkins for Main.

90. min.: Veldig lite som skjer på SR-Bank Arena nå. Aberdeen haler ut tiden.

88. min.: Det blir for halvhjertet og for lite kreativt når Viking forsøker seg offensivt.

87. min.: Østensen mener han blir slått i fjeset. Dommeren ser det ikke.

86. min.: En forferdelig corner av Viking. Høiland spiller til Joe Bell som legger i støtte. Høiland kmmer fra offside og må la ballen gå ut av spill. Grusomt å se når Viking jakter scoring.

85. min.: Viking bytter inn Østensen for de Lanlay. Forsøker å sende fram alt i sluttminuttene nå.

83. min.: Nytt Viking-frispark denne gangen fra andre siden. Joe Bell legger inn på første, og innlegget blir klarert.

82. min.: En svak variant hvor det forsøkes å chippe ballen i det lille bakromet som er i Aberdeens 16-meter. Blir ryddet unna enkelt.

81. min.: Viking får frispark i gunstig posisjon. Her kan Viking sende fram spillere.

80. min.: Spørsmålet er om Iven Austbø burde gjort noe med det målet. Er ikke presset i situasjonen.

79. min.: Da ser det fryktelig mørkt ut for Viking. Før målet nærmet Viking seg mer og mer, men så skur de altså en corner rett i mål.

78. min.: MÅL! 0–2. Aberdeen scorer direkte på corner. Det er Ryan Hedges som skrur den rett inn.

76. min.: Og der kommer dobbeltbyttet. Vevatne og Andresson går ut, Bjørshol og Høiland kommer inn. Offensivt av Berntsen.

75. min.: Høiland og Bjørshol gjør seg klare til å komme inn.

74. min.: Hjørnespark Viking. Det legger de Lanlay, men det er alt for løst. Keeper holder den enkelt.

73. min.: Stor Viking-mulighet! Ibrahimaj flikker videre til Berisha som skyter hardt. Lewis må gi retur og den plukker Bytyqi opp. 24-åringen skyter, men avslutningen går over mål.

72. min.: Aberdeen bytter inn Ojo for Wright, og Logan for McGeouch.

71. min.: Heggheim stopper vingen deres. Hjørnespark til Aberdeen. Det ender med frispark til Viking.

70. min.: Viking har kommet mer inn i kampen de siste fem minuttene. Nå klarer de å holde ballen langs bakken og spille seg fri på sidene.

69. min.: Hjørnesparket blir lagt på bakre stolpe. Berisha blir holdt som bare det i feltet, men dommer mener det ikke er nok for et straffespark.

68. min.: Endelig får hjemmelaget bygget et skikkelig angrep. Bytyqi får ballen på venstresiden og skjærer inn i banen. Han spiller Vevatne som står helt ledig på høyrekanten. Innlegget hans kommer ingen Viking-spillere på, men Viking får hjørnespark.

66. min.: Vevatne gjør en god jobb defensivt når han stopper Watkins som har passert Heggheim.

65. min.: Andresson med en svak pasning som Bytyqi ikke klarer å holde i spill.

64. min.: De første 20 minuttene av andre omgang har vært begredelige sett med Viking-øyne. Skaper ingenting og sliter defensivt.

61. min.: Bytyqi er illsint når Aberdeen får nok et hjørnespark. Er tydelig frustrert.

60. min.: Berisha lager frispark. Aberdeens keeper slår langt mot Watkins som etter hvert får lagt ut til McCrorie. Han mister ballen.

59. min.: Ibrahimaj blir lagt ned på høyrekanten, men får ingenting. Utspill for Aberdeen.

57. min.: Aberdeen får lagt inn, men innlegget fra høyre er helt ufarlig.

56. min.: Flere store Viking-muligheter. Det starter med at Veton Berisha spiller til Bytyqi på venstresiden. Han spiller inn til Ibrahimaj som avslutter. Det blir blokkert, men Berisha får en ny mulighet. Også det blir blokkert. Så vinner Bytyqi ballen tilbake og får avsluttet like over mål!

53. min.: Aberdeen klarer å sette opp veggspill inne i Vikings 16-meter. Heldigvis for Viking går avslutningen rett i en med mørkeblå drakt.

52. min.: Svak åpning på omgangen av Viking. Gjør enkle feil, og Aberdeen får kampen slik de vil ha den.

51. min.: Andresson blir tatt med buksa nede når Watkins blir spilt gjennom. Får skyte inne i Vikings 16-meter men skuddet blir blokkert til corner. Hjørnespark er ufarlig.

50. min.: Aberdeen trykker nå. Er høyt i banen på Vikings høyreside.

48. min.: Viking bygger opp angrepet bakfra. Heggheim avanserer framover og spiller ut til de Lanlay. Pasningen 45 grader ut er for svak.

47. min.: Der er Viking nære igjen! Corneren er innøvd og Veton Berisha får stå helt alene på elleve meter. Avslutninger går rett utenfor!

46. min.: Viking er nødt å snu det denne omgangen om drømmen om Europa skal leve videre. Hjemmelaget får en tidlig corner.

46. min.: Vi er i gang igjen på SR-Bank Arena.

1. omgang:

Fryktelig tungt for Viking å måtte gå til pause etter en mer enn godkjent første omgang. Det var til slutt et hjørnespark som ble avgjørende da skottene gikk i ledelsen.

45. min.: MÅL! 0–1. Hjørnesparket ender til slutt i mål. Dommerne diskuterer om det er offisde eller ikke, men de bestemmer seg for at det ikke er offside. Etter flere blokkerte skudd, setter til slutt Ross McCrorie ballen i mål.

42. min.: Nok et innlegg klarer Viking å somle bort defensivt. Vikstøl er helt upresset, men velger å gi bortelaget hjørnespark.

41. min.: Ibrahimaj får stå relativt alene på 25 meter. Han skyter et smart skudd, men ballen går utenfor mål.

39. min.: Ny brukbar Viking-mulighet. Hjemmelaget legger inn, men de Lanlay får ikke satt ballen i mål.

38. min.: Zymer Bytyqi holder en liten lekestue på venstrekanten. Legger inn, men ingen Viking-spillere kommer på den.

37. min.: Etter mange trekk i laget skyter Viking-kapteinen, men skuddet går rett i en Aberdeen-spiller. Hjemmelaget beholder ballen.

36. min.: Viking ruller ballen i laget nå.

35. min.: Hjørnesparket blir headet rett i beina på Bytyqi. 24-åringen får skyte, men det går langt over.

34. min.: Vevatne får akkurat det han vil ha når han presser fram et hjørnespark for Viking.

33. min.: Fin redning av Austbø når Aberdeen igjen får avsluttet.

30. min.: En lang ball blir spilt mot Hedges, men ballen har vært ute ifølge linjedommer. Kast for Viking.

29. min.: Aberdeen er farlige frampå igjen. Ferguson får avsluttet men skuddet går utenfor mål.

27. min.: Heggheim med får en trøkk i duellen med en skotte. Det er i partiet hvor han ble skadet mot Kristiansund. Unggutten kjemper selvsagt videre!

26. min.: En Aberdeen-spiller avslutter fra 25 meter. Austbø går ned og holder den enkelt.

25. min.: Det har vært en underholdene omgang så langt. Begge lag har hatt en stor mulighet hver. For Viking sin del avsluttet de utenfor, mens Austø vartet opp med en kjemperedning på Aberdeens mulighet.

24. min.: Zymer Bytyqi avanserer framover på venstresiden. Han legger inn, men innlegget går forbi alt og alle.

22. min.: Kjempesjanse for Viking! "Yanni" legger inn mot Berisha som header tilbake i feltet. Der dukker Ibrahimaj opp, men 24-åringen header utenfor. Fryktelig nære der Viking.

21. min.: Så er det Aberdeen som ypper seg igjen. Får lagt inn på hodet til Watkins som header utenfor.

20. min.: Viking ruller opp et fint angrep. Berisha legger inn mot Ibrahimaj, men sistnevnte klarer ikke å sette ballen i mål!

19. min.: Torsteinbø blir taklet av McCrorie. Viking får frispark på Aberdeens halvdel. Ufarlig posisjon.

18. min.: "Nå må me holda ballen guttar!" roper Berntsen fra sidelinjen. Viking har slitt med å holde roen de siste minuttene.

16. min.: Heggheim gjør en strålende innsats i det han hindrer et hjørnespark. Heldigvis for Viking ble han klar til denne viktige kampen!

15. min.: Iven Austbø med en matchvinner-redning i det vi rundet kvarteret spilt. Skottenes venstreving kommer helt alene med keeper, men 35-åringen gjør seg stor og redder hjemmelaget!

14. min.: Nå merker man virkelig hvor mye det hjelper med kun 200 tilskuere! Helt stille bortsett fra spillerne og Bjarne som brøler.

13. min.: Torsteinbø med en lang pasning i retning Joe Bell på høyresiden. Den blir for lang og går ut til keeperutspill.

12. min.: Etter en sterk åpning, er det Aberdeen som har tatt fullstendig over. Viking sliter med å klarere skikkelig.

11. min.: Aberdeen setter opp enda et godt angrep. Skottenes høyreside er farlige. Viking får ryddet unna i siste liten.

10. min.: Veton Berisha har vært sterk i duellene så langt. Viser skottene null respekt og holder dem enkelt i ryggen.

9. min.: Vevatne passerer Aberdeens vensterving og starter et Viking-angrep. Det ender med et keeperutspill.

8. min.: Austbø oser trygghet i starten av oppgjøret. Har allerede blitt satt på prøve, men har tatt alt.

7. min.: Hjørnesparket blir ikke farlig denne gangen heller, men nå må Viking opp et par hakk igjen!

6. min.: Nok en gang er Aberdeen farlige. Får lagt inn fra venstre. Headingen slår Austbø rett over mål.

5. min.: Hjørnesparket er ufarlig. Blir ryddet unna enkelt.

4. min.: Aberdeen klarer å legge ballen ned og sette i gang et angrep. De får lagt inn fra høyresiden. Det er et innlegg Viking skal ha full kontroll på, men Viking-kaptein Vevatne spiller ballen inn i feltet igjen. Heldigvis klarer hjemmelaget å slå ut til hjørnespark.

2. min.: Det er Viking som har tatt kommandoen. Presser skottene høyt, og klarer og beholde roen med ball.

1. min.: Viking går rett i angrep! Viking setter angrepet fint opp langs høyresiden. De vender spillet til Zymer Bytyqi som skyter like utenfor. Nære med en gang.

1. min.: Europaliga-kvalifiseringskampen mellom Viking og Aberdeen er i gang! De mørkeblå setter oppgjøret i gang.

Før kampen:

Den største nyheten før kampen er at Kristoffer Løkberg er ute av troppen. Trønderen har skadet seg på treningen før kampen. Da skal ha pådratt seg en skade i fingeren, og må operere.

For første gang siden 2008 er Viking i Europa. RA har denne uken tatt et lite dykk i historien.

Onsdag hadde Viking sin siste treningsøkt før kampen. Bjarne Berntsen ser fram til å møte eurpeisk motstand igjen.

Keeper Arild Østbø måtte forlate banen med skade mot Kristiansund. Nå er det to aktuelle målvakter til kampen mot Aberdeen.

En annen som måtte av banen med smerter på lørdag var Henrik Heggheim. Nå har han friskmeldt seg selv, og er klar for Europa.

Zymer Bytyqi var 12 år sist Viking var med i en europeisk turnering. Nå er han full av selvtillit, og blant Vikings aller beste spillere.

En som var helt avgjørende da Viking sikret bragden mot Chelsea i 2002 var Erik Nevland. Han mener at de europeiske turneringene er toppen av kransekaken i livet som fotballspiller.

Chief Football Writer i skotske Evening Express, Sean Wallace, mener det er spesielt én spiller skottene må se opp for i møte med de mørkeblå. Han gir en god innsikt i Aberdeens situasjon før møtet med Viking.

Her er lagoppstillingene:

Viking (4-3-3): Iven Austbø-Viljar Vevatne, Henrik Heggheim, Axel Oskar Andrésson, Rolf Daniel Vikstøl-Ylldren Ibrahimaj, Joe Bell, Fredrik Torsteinbø-Zymer Bytyqi, Veton Berisha, Yann-Erik de Lanlay.

Benken: Michael Crowe, Tommy Høiland, Even Østensen, Sebastian Sebulonsen, Sondre Bjørshol, Jefferson de Souza.

Aberdeen (3-4-2-1): Lewis - Hoban, McKenna, Considine - McCrorie, McGeouch, Ferguson, Hayes - Wright, Hedges - Watkins.

Benken: Cerny, Logan, Ojo, Main, McGinn, Taylor, McLennan.