Sport

Heggheim (19) spilte i juniorligaen i 2019 – nå venter Europa

Vi­kings midt­stop­per Hen­rik Hegg­heim (19) har tatt sto­re steg det siste året. Stavanger-gut­ten har tatt fast plass i for­svars­rek­ken til Viking og ser fram til å prø­ve seg mot in­ter­na­sjo­nal mot­stand tors­dag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Med Aber­deen som mot­stan­der i and­re kva­li­fi­se­rings­run­de til Eu­ro­pa­li­ga­en har Hen­rik Hegg­heim hatt en an­ner­le­des opp­kjø­ring.

Han for­lot ba­nen mot Kris­ti­an­sund med smer­ter, men har nå en glad­mel­ding til Viking-fan­sen.

– Jeg er klar, slår Hegg­heim fast et­ter Vi­kings for­ma­sjons­tre­ning, før han fort­set­ter:

– Det var vel­dig vondt et­ter kam­pen mot Kris­ti­an­sund, så har det egent­lig bare blitt bedre og bedre. Det skal gå fint å spille mot Aber­deen.

LES OGSÅ: Dette sier Nevland om å spille i Europa

19-år­in­gen har tatt enor­me skritt i 2020. Han er blitt en etab­lert del av Vi­kings A-lag, og står med 13 kam­per i eli­te­se­ri­en for de mør­ke­blå. Det han har opp­levd til nå som Viking-spil­ler sy­nes han er gøy.

– Det er bare kult, egent­lig. Jeg får spilt mot in­ter­na­sjo­na­le mot­stan­de­re, det er jo en syk for­skjell fra for et år si­den, sier Hegg­heim.

For et år si­den spil­te han for G19-laget og Viking 2 i 3. di­vi­sjon. Der møt­te han lo­ka­le lag som Brodd, Mad­la og Vardeneset. Den­ne se­son­gen er de kam­pe­ne byt­tet ut med Molde, Ro­sen­borg og nå Aber­deen. Han fø­ler ut­vik­lin­gen har fort­satt et­ter ste­get opp blant Berntsens ut­valg­te.

– Jeg har blitt bedre et­ter jeg kom opp på A-laget. Jeg har spilt greit et­ter jeg kom opp, og fått mer selv­til­lit. Da blir man bedre på alt, både med og uten ball.

LES OGSÅ: Dette er Vikings historie i Europa

Eu­ro­pa-min­ner

Selv er han født i 2001, året før den be­ryk­te­de Chelsea-kam­pen. Han kan ikke huske an­net av Viking i Eu­ro­pa enn å ha sett Viking-Chelsea i re­pri­se.

– Jeg har sett og hørt mye om Chelsea-kam­pen, men man­ge har vel sett de må­le­ne. Jeg kan ikke huske å ha sett noen kam­per i Eu­ro­pa selv, er­kjen­ner Hegg­heim.

Sist Viking spil­te i det gode sel­skap var i 2008. Da var Hegg­heim kun syv år gam­mel.

LES OGSÅ: Bytyqi var 12 år sist Viking var i Europa

Vet hva som ven­ter

Midt­stop­pe­ren vet at Aber­deen er en tøff mot­stan­der for Viking. Han gle­der seg til kam­pen, og er ty­de­lig på hva som ven­ter de mør­ke­blå.

– Det er et godt lag, i en god liga. Jeg for­ven­ter en gan­ske fy­sisk kamp egent­lig. De er et godt fy­sisk lag med en del gode spil­le­re. Det blir en tøff kamp, sier 19-år­in­gen.

– Har dere mu­lig­het å slå dem?

– Vi har vært gode i det siste, og sco­rer mye mål. Vi har bra selv­til­lit med oss inn i kam­pen, og tro på å vin­ne, sier Hegg­heim.

Selv­til­li­ten til Viking-spil­ler­ne bør være re­la­tivt høy. Et­ter en dår­lig start på se­son­gen har Viking tatt po­eng i sine fem siste se­rie­kam­per. De tre siste har blitt vun­net, mot Strømsgodset på bor­te­ba­ne, den over­ras­ken­de sei­e­ren mot Molde på SR-Bank Arena, og lør­dag mot Kris­ti­an­sund bor­te.

På de siste tre kam­pe­ne har Viking sco­ret ti mål. Det er like man­ge mål som laget sco­ret på sine før­s­te ni kam­per av se­rie­spil­let.

LES OGSÅ: Dette er keepersituasjonen i Viking nå

Mer fra Dagsavisen