Sport

Balcers: – Problemet er at jeg ikke har NHL-kontrakt nå

Rudolfs Balcers (23) står uten NHL-kontrakt, og Ottawa Senators eier rettighetene. For å vurderes for korttidsopphold i Oilers må en ny kontrakt signeres først.

Følg RA Sporten på Facebook!

I mandagens RA var Oilers tydelige på at de ønsket å gjøre plass til Rudolfs Balcers i spillerstallen. 23-åringen har vært med Oilers på isen siden de kom i gang igjen etter sommeren, men er på vent.

– Jeg er uten kontrakt, og det er Ottawa Senators som har rettighetene mine, sier Balcers til RA.

I NHL er det omfattende regelverk rundt kontrakter og rettigheter. Spillerne har selv lite makt over hvilken klubb de skal spille for, og det er strengt regulert.

LES OGSÅ: Vil rydde plass til Balcers

«RFA»

Latvieren med Stavanger-dialekt er det som kalles «restricted free agent». Det betyr at han, fra en dato NHL fastsetter, kan signere med hvem som helst i verdens største ishockeyliga. Senators, som rettighetseiere på Balcers, kan tilby samme betingelser som andre klubber og sikre seg signaturen. Det er mye politikk i nordamerikansk sport.

– Problemet er at jeg ikke har NHL-kontrakt nå. Jeg hører på det de sier i Ottawa, sier Balcers om situasjonen.

LES OGSÅ: CHL-oppsettet er endret for Oilers

– Vil ikke risikere noe

Det er flere spillere i forskjellige NHL-klubber som lånes ut til europeiske klubber for å få kamptreninger, og fortsette utviklingen.

Spillerne som nå lånes ut for korttidsopphold i Europa er allerede under kontrakt med NHL-klubber. Foreløpig har ikke Balcers signert, og må dermed vente på en avklaring.

– Jeg vil ikke risikere noe. Jeg sier selvsagt ikke nei til å spille om muligheten byr seg, men akkurat nå kan jeg ikke, sier Balcers.

LES OGSÅ: Martin har fått arbeidstillatelse

Mer fra Dagsavisen