Sport

Mener batteriene var helt flate etter stortap

Oilers fikk juling så det holdt mot Sparta lørdag. Juha Kaunismäki mener det handler veldig mye om flate batterier etter seieren over Storhamar fredag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Sparta ga seg ikke før det sto 6-1 på måltavlen i Kristiansand i sesongens andre treningskamp.

Vi fikk grisebank! Først og framst var vi tomme for batteri. Vi hadde ikke trøkk i spillet. Jeg tror seieren fredag kostet for mye. Det var mange isposer i garderoben etter seieren over Storhamar. Lørdag var vi ikke klare. Sparta var det. De ville vinne. Vi var rett og slett langt bak mentalt, sier Oilers-assistent Juha Kaunismäki til RA.

Selv om det ble 6-1 mener han kampen vippet litt på 2-0 til Sparta. Da kjørte Oilers på for å utlikne. I stedet satte de 3-0 og Oilers sprakk opp.

Det var flatt etter at vi kom greit tilbake i starten av 2. periode. Sånn sett skilte det ikke så mye. Så kan vi lære av dette. Mange nye fikk spille. Blant annet hadde vi en debutant i mål (heo Rooseboom de Vries). Bare så synd at vi ikke klarte å hjelpe ham mer, sier Kaunismäki.

LES OGSÅ: Slik var Oilers-Sparta

Flere plusser

Hva er de største plussene etter denne helgen?

At vi var et lag med stor L mot Storhamar. Da var vi gode. Så var det et pluss at lederne i laget klarte å få energien i laget tilbake til å gjøre et forsøk på 0-2 lørdag. Det er bra. At det ikke var noen smil å spore etter tapet lørdag synes jeg også er greit.

Noen minuser du vil peke på?

Jeg kunne sikkert pekt på at vi slapp inn fire mål i overtall. Vi var ikke på i special teams. Samtidig er det for tidlig å kritisere for mye her. Det var også tomt mot Sparta. Jeg tror dette kommer seg når folk som Bryhnisveen og Vikingstad er tilbake. Det er ikke langvarige skader, sier "Kaunis".

Åpner for å bruke plass tidlig

Oilers sportsdirektør Pål Higson var også til stede i Kristiansand i helgen. Han likte ikke det han så lørdag, men ville ikke skylde på to tette kamper.

Vi begynte med alt for lav intensitet. Da vi lå under 2-0 meldte vi oss litt på. Det var ganske bra mellom 2-0 og 3-0. Hadde de ikke fått det tredje målet kunne bildet blitt annerledes. At vi har to kamper på 24 timer er ikke nytt. Vi har alltid gjort dette i oppkjøring. Det spilte nok mer inn at vi manglet de to siste importene og de fire spillerne som satt igjen i Stavanger. Det gjorde at nytteverdien ble lavere. På slutten spilte vi på tre backer. Det sier det meste, sier Higson til RA.

I utgangspunktet er stallen til Oilers satt, men klubben har fortsatt en utlendingsplass igjen.

Normalt benyttes denne ved juletider.

Kan det være denne benyttes tidligere i år med et marked i endring og potensielle kanonsigneringer grunnet at ligaer utsettes?

Jeg skjønner spørøsmålet, men det er ikke noe godt svar på det. Avlyser NHL, og det finnes spillere der som vil til Oilers, så vil vi selvsagt ikke utelukke det. Utgangspunktet vårt er det samme som før, men om markedet og verden endrer seg kan det godt være vi kan bruke plassen tidligere.

Blir dere tilbudt mange gode spillere nå?

Ja, men vi tror mye vil skje de neste månedene. Det kan bli mer pågang og det kan bli full stans. Det hele preges fortsatt av venting. Mange er uten kontrakt og jobb. Kommer ikke ligaer i gang blir det gode spillere på markedet. NHL vil nok starte på et tidspunkt, men om AHL og ECHL ikke starter vil dette bildet fort endre seg veldig. Det blir spennende å se, sier Higson til RA.

Kampfakta:
Ishockey, treningskamp
Oiers-Sparta 1-6 (0-1, 0-2, 1-3)
Kristiansand
Mål: 1. periode: 0-1 Sander Thorsen (15).
2. periode: 0-2 Martin Grönberg (21), 0-3 Samuel Salonen (39).
3. periode: 0-4 Anders Tangen Henriksen (44), 1-4 Tommy Kristiansen (55), 1-5 Martin Grönberg (58), 1-6 Sander Thoresen (59).

Mer fra Dagsavisen