Sport

– Jeg tror ikke du kan bli klar for denne jobben

Søndag kveld tok Eirik W. Henningsen et svært følelsesladd farvel med Hordene. Mandag morgen inntok Eirik Bjørnø (29) for første gang lederstolen i Jåttåvågen – med et digert smil om munnen.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Klubbens 29-år gamle nye daglige leder fikk se mentoren få et svært verdig farvel. Med skjerfet høyt hevet over hodet, og en tåre i øyekroken, sto Eirik W. Henningsen foran Hordene en siste gang ute på banen og sang med på «Ein blåe dag» for full hals.

–  Det var kjempesterkt! Så var det ikke min ide. Jeg hadde neppe gjort det selv på egenhånd, men fikk beskjed om hva jeg skulle gjøre. Jeg skalv nesten. Det er et av de sterkeste øyeblikkene jeg har hatt. Dette var fotball på sitt beste og ga en enorm felleskapssfølelse, sier Henningsen til RA.

Etterpå fikk han se Viking feie over Molde og sikre tre svært viktige poeng.

Da ble det også langt enklere for arvtaker Eirik Bjørnø å sette seg ned i lederstolen for første gang mandag morgen – da han overtok én dag før tiden naturlig begrunnet med starten på ny uke.

Foruten å ta imot nykommer Lars-Peder Nagel handlet det meste om smil i klubblokalene. Relativt store smil faktisk.

– Det er ikke tvil om at disse to siste seirene har gjort godt for min nattesøvn. Trykket rundt det sportslige blir noe helt annet nå. Det viktigste av alt i Viking nå er at vi klatrer på tabellen, sier Bjørnø til RA.

LES OGSÅ: Sjokkansettelsen - dette er Vikings nye sjef

Hyllest til Eirik W Henningsen for en fantastisk jobb i klubben vår💙 Felt O 💙

Posted by Viking Fotball on Sunday, August 30, 2020

Vil alltid ha åpen dør

Den tidligere Randaberg-treneren har nok bedre faglige forutsetninger for å mene om sport enn forgjengeren og sambygdingen med samme fornavn. Likevel er han klar på at han ikke skal trø i for mange bed på området.

– Jeg skal ikke på noen måte legge meg opp i de sportslige vurderingene.

Bjørnøs egen jobb blir nå fordelt mellom de andre ansatte i markedsavdelingen og nykommer Lars-Peder Nagel.

– Hva slags daglig leder blir du?

– Døren vil alltid være åpen. Jeg skal være på 24 timer i døgnet. Grunnlaget Eirik Henningsen har lagt ønsker jeg å videreføre. Viking skal være åpen for alle.

Eirik W. Henningsen fikk søndag et verdig farvel som daglig leder. Her med styreleder Thor Steinar Sandvik. Foto: Viking FK

Så vet Bjørnø samtidig utmerket godt at det målet har slitt ut mange med samme stol i norsk fotball.

– Jeg mener snittet har gått litt opp i det siste. Det har vel så vidt bikket to år. Det er selvsagt noe jeg håper å gjøre noe med og jeg har et langsiktig perspektiv på denne jobben. I så måte ønsker jeg ikke å gape over for mye med en gang.

Bjørnø erkjenner glatt at det er mye han ikke kan. Konfliktene vil komme. Kontroversene også. Det er i stor grad han som må ordne opp i det som blir vanskelig framover nå.

– Alle spør meg om jeg er klar nå. Jeg tror ikke du kan bli det for denne jobben, men jeg er klar for å hoppe i det nå.

LES OGSÅ: I dag trekker Viking motstander i europaligaen

Mye usikkerhet

Randaberg-karen er klar i talen på én ting:

– Jeg opplever en voldsomt støtte fra resten av teamet her. Dette skal ikke bli noe Eirik Bjørnø-show.

En av de viktigste tingene han uansett må forholde seg til er økonomi og koronapandemien. Selv om bedriften overleveres i relativt god stand er det ikke så bra som det kunne ha vært.

– At vi er i grønn sone viser at jeg overtar en klubb i god stand. Så er det klart at korona også har truffet oss i år. Det er enormt mange usikkerhetsmomenter her.

Det mest essensielle er selvsagt hvor lenge det hele vil vare. Å drive toppfotballklubb uten å kunne ha tilskuere er i lengden nærmest umulig. Ingen vet heller helt hvordan dette vil slå ut i sponsormarkedet for neste sesong.

– Vi skal alltids skrape oss gjennom 2020, men det ligger veldig mye usikkerhet foran oss.

Selv om det nå bare er lov med 200 tilskuere var de 200 som kom mot Molde søndag enorme. At Felt O og Hordene var tilbake ga en unik opplevelse, men han kan ikke gi lovnader om mer for fortsettelsen.

– Helt fantastisk å ha dem tilbake på kamp. Jeg tror ikke jeg har opplevd en lignende stemning på tre år her. Så var det i utgangspunktet en engangsgreie både fra Felt O og klubben. Vi ønsker dem selvsagt med på hver eneste kamp, men vi må også behandle alle sesongkortholderne likt, sier Bjørnø.

– Dette ER vanskelig.

Det vil han garantert få kjenne mer på framover i sin nye jobb.

LES OGSÅ: Berntsen: - Vi ga dem valuta for oppmøtet

Mer fra Dagsavisen