Live: Viking møter Start

Viking har dratt til Kristiansand for å møte Start på Sør Arena. Vi følger kampen direkte. Kampstart er klokken 18.00.

Bilde 1 av 3

Andre omgang:

95. min.: Kampen er over, etter innspurten endte kampen 1-1. Iven Austbø må hjelpes ut fra banen av keepertrener Kurt Hegre.

94. min.: Start setter fart framover.

94. min.: Bell legger hjørnesparket inn, men Start får ballen ut.

93. min.: Nok en corner til Viking, tre minutter på overtid! Kan det bli seiersmålet?

92. min.: Storspill fra Viking på overtid! Bell legger inn til Berisha, som heaer den inn til Bytyqi. Det blåses av for offside.

91. min.: Hjørnespark til Viking.

90. min.: Det er lagt til fire minutter.

89. min.: Mye fram og tilbake nå. Joe Bell takler en Start-spiller og vinner ballen tilbake. Setter i gang et Viking-angrep. Ender med skudd fra Berisha, etter pasning fra Auklend. Pereira tar returen, men skyter utenfor.

88. min.: Børufsen kommer gjennom for Start, men en haltende Austbø redder.

87. min.: Auklend spiller ballen til Berisha på venstresiden, legger inn til Bytyqi som smeller ballen utenfor.

84. min.: Mååål 1-1 Zymer Bytyqi utligner for Viking! Berisha sender ballen til Torsteinbø, som legger den til Bytyqi. Han skyter ballen rett i mål fra 17 meter.

83. min.: Viking jakter utligningsmålet. Sliter med å komme gjennom.

82. min.: Start kommer til innlegg, Heggheim kommer inn og sparker den ut til corner.

80. min.: Sondre Auklend presenterer seg for dagen. Leker litt med ballen rundt Starts 16-meter.

77. min.: Det er tydelig at det sitter langt inne for Viking å bytte ut Austbø, som har tydelige smerter. Reservekeeper Østbø er skadet, tredjekeeper Erik Arnebrotts kontrakt ble terminert i går, og på benken er 19-åringen Trym Ur.

77. min.: Ramsland får gult kort etter stemplingen av Joe Bell.

75. min.: Mål 1-0 Eirik Schulze sender Start i ledelsen, og Austbø er ikke i nærheten.

75. min.: Auklend og Bytyqi kommer inn. Høiland og Løkberg går ut.

73. min.: Austbø ligger nede etter en svak klarering fra Berisha, som går rett i luften. Keeperen må i luften for å ta den, og tråkker over.

72. min.: 17-åringen Sondre Auklend gjør seg klar til å byttes inn for Viking.

70. min.: Start prøver på en overgang, men Heggheim står opp. Frispark til Start.

69. min.: Markovic går ut for Start, inn kommer Martin Ramsland.

67. min.: Høiland får frispark på egen halvdel og Erlend Segberg får gult kort.

67. min.: Pereira er tilbake på banen.

66. min.: Viking har våknet igjen etter en sløv start på omgangen.

66. min.: Innlegg fra Torsteinbø til Berisha, som avslutter på volley! Går utenfor.

65. min.: Bell prøver på en smart variant til Berisha, som stikker til nærmeste del av 16-meteren. Start står godt plassert og hindrer ballen i nå fram.

63. min.: På rundt 35 meter får Bell frispark for Viking. Det skjer samtidig som Pereira ligger nede. Får hjelp fra Viking-kiropraktor Robert Pettersen.

61. min.: Ibrahimaj bryter av. Stjeler ballen fra Daland på egen halvdel, og tar den med seg selv. Blir tatt igjen av Daland og mister ballen. Ibrahimaj har hatt en tung dag på jobben så langt. Det er ikke utenkelig at han ryker av banen når Berntsen gjør sine første bytter.

59. min.: Viking slår ballen langt, men blir raskt presset tilbake.

59. min.: Løkberg blir taklet på egen 16-meter, får frispark. Det kan være Vikings sjanse til å etablere et angrep.

58. min.: Start har åpnet andre omgang friskest. Viking klarer ikke få et kontrollert angrep, ennå.

57. min.: Johnny Furdal gjør jobben defensivt. Klarerer ballen ut!

54. min.: Heggheim tar risiko, men får betalt for det. Velger å trekke på det som normalt er feil side av Stars Skaanes. Klarerer deretter ballen ut via Start-spilleren.

53. min.: Viking gjør det vanskelig for seg selv på vei framover. Høye baller fram og tilbake, og et touch. Start presser høyt.

51. min.: Austbø sparker langt, og rett over midten tyr Start til ulovligheter for å stoppe Berisha i luften.

49. min.: Berisha følger med helt hjem. Blokkerer et innlegg, blir kast til Start.

47. min.: Start åpner friskest. Austbø er nær å gjøre en tabbe, men klarer å hente seg inn igjen.

46. min.: Kampen er i gang igjen.

Første omgang:

45. min.: Det er pause, stillingen er 0-0. Viking kan takke Austbø for at det er målløst så langt. Start har vært hissige på overganger, men Viking har styrt banespillet.

45. min.: Ett minutt overtid på Sør Arena.

43. min.: Start angriper, men Viking står kompakt på egen halvdel.

41. min.: Joacim Jørgensen går av. Espen Segberg kommer inn for Start.

40. min.: Høiland er litt for aggressiv. Frispark for start fra 30 meter.

38. min.: Det blir stort strekk i Viking-laget når Start bryter av.

37. min.: Start har hatt de største sjansene, men Viking styrer spillet.

36. min.: Viking prøver på litt kombinasjonsspill på venstresiden av 16-meteren. Furdal, Berisha og Løkberg. Sistnevnte mister kontrollen, og Start bryter.

35. min.: Selve corneren fører ikke til noe for Viking, men i gjenvinningsfasen sikrer Pereira ballen og skyter. Den går over målet.

33. min.: Viking holder trykket oppe. Etter et mislykket innlegg fra Berisha klarer Bell å holde liv i spillet. Ender med hjørnespark.

30. min.: Innlegg for Viking, Høiland header. Mange overganger i denne kampen.

29. min.: Start kommer seg gjennom med Skaanes, men Austbø står som en vegg.

25. min.: Viking-sjanse! Berisha legger inn fra venstre. Ibrahimaj header den til Høiland. Han får ikke ballen forbi Start-stopper Daland.

23. min.: Ibrahimaj prøver på en innleggsvariant. Daland får ballen ut for STart.

21. min.: Vevatne og Bringaker i duell, som Viking-kapteinen vinner. Bringaker er tydelig på at han ønsker straffe, Vevatne spiller ballen ut av 16-meteren.

19. min.: Austbø redder Viking! Kabran får en kjempemulighet, på hjørnet av femmeteren. Får stå helt alene, men Austbø kommer ut og hindrer scoring.

17. min.: Start angriper 16-meteren. Tre startspillere prøver å få innlegget forbi Austbø, som bokser ballen ut.

16. min.: Løkberg blir liggende etter en duell, men kommer seg opp igjen.

15. min.: Viking flytter laget fram. Vevatne smyger gjennom en pasning til Berisha. Innlegget kommer, men Løkberg klarer ikke slå Deumeland i duellen.

14. min.: Heggheim stopper et gjennombrudd. Får ballen videre til Joe Bell, som vinner et frispark ut mot høyresiden på egen halvdel.

13. min.: Innlegg fra Start. Kabran vinner i luften, men header utenfor.

12. min.: Pereira kriger seg til et frispark.

11. min.: Starts Kabran setter fart framover. Fin overgang, og Torsteinbø er med på notene. Utspark fra Austbø.

10. min.: Stor Viking-mulighet! Furdal og Berisha leker på venstresiden av 16-meteren, ballen ender hos Pereira. Han legger inn, men Høiland klarer ikke å pirke den forbi Jonas Deumeland i Start-målet.

8. min.: Høiland vil mye. Blir avblåst etter å ha vært for tøff i en duell.

6. min.: Start spiller seg fram, men Viking får starte nytt oppspill.

5. min.: Kaptein Vevatne forhindrer et gjennombrudd for Start, med Heggheim tett på.

4. min.: Viking får ikke noe ut av det hjørnesparket.

3. min.: Denne sesongen virker Joe Bell å være først i alt. Sender en kort pasning til Furdal, som prøver å trekke ned på venstresiden. Får hjørnespark.

2. min.: Berisha blir tatt, og får frispark.

2. min.: Kampen åpner med høyt press fra Viking. Tvinger fram feil hos Start i første trekk.

1. min.: Viking spiller i de grå bortedraktene sine.

1. min.: Avsparket er tatt på Sør Arena, og kampen er i gang!

Før kampen:

Onsdag tok Viking sesongens første seier, da Sandefjord besøkte SR-Bank Arena. De første 20 minuttene av andre omgang var den beste offensive prestasjonen til de mørkeblå så langt i 2020.

Med selvtillit i bagasjen er det helt andre forhold hos Kristiansand-klubben. Start holdt 0-0 helt fram til overtid på Haugesund stadion. Da scoret Starts Jesper Norman Daland selvmål, to minutter ut i overtiden. Det gule laget fra sør kommer til kampen med revansjelyst.

Henrik Heggheim (19) fikk sin eliteseriedebut i kampen mot Sandefjord, som endte 2-0. I den første kampen hvor det defensive fungerte var det altså en 19-åring som spilte sin første kamp i midtforsvaret. I kveld gir Viking-trener Bjarne Berntsen ham fornyet tillit.

Vikings midtbanegeneral Kristoffer Løkberg åpnet scoringskontoen i onsdagens kamp. Det var hans første seriemål som Viking-spiller etter overgangen fra Brann i 2019. Veton Berisha scoret sitt andre mål etter returen fra samme klubb. Etter en tung vinter med skader, og null scoringer, ser det ut til å ha løsnet for 26-åringen.

Bjarne Berntsen har tatt Tommy Høiland inn i varmen. Det skjer to kamper etter han ikke fikk bli med i kamptroppen mot Vålerenga. Mot Mjøndalen onsdag ble han byttet inn i første omgang da Even Østensen ble skadet. Østensen er ikke klar igjen til kveldens kamp.

En som er tilbake er 17-åringen Sondre Auklend. Han har vært ute med sykdom, men er med på benken når kampen sparkes i gang.

Viking (4-3-3): Iven Austbø-Fredrik Torsteinbø, Viljar Vevatne, Henrik Heggheim, Adrian Pereira-Kristoffer Løkberg, Joe Bell, Johnny Furdal-Ylldren Ibrahimaj, Tommy Høiland, Veton Berisha.

Benken: Trym Ur, Axel Óskar Andrésson, Zymer Bytyqi, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Harald Nilsen Tangen, Rolf Daniel Vikstøl.