Sport

Lars-Peder Nagel fra Oilers til Viking

Markedssjefen i Ishockeyveien 1 melder overgang til Jåttåvågen og Viking. Klubbeier i Oilers Tore Christiansen erkjenner at det kom som et sjokk på ham.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det melder Viking selv i en pressemelding mandag morgen.

– Da vi ble kjent med at Lars-Peder var på jakt etter nye utfordringer, signalisert vi tidlig at vi var interessert i å få ham med på vårt lag. Etter de endringer som ble annonsert torsdag i forrige uke, kunne vi ikke funnet en bedre løsning. Lars-Peder, med sin kunnskap, erfaring og forståelse for hva som kreves for god drift av en klubb som oss, passer han som hånd i hanske i forhold til de behovene vi nå har i Viking. Lars-Peder tiltrer tidlig høst 2020 forteller, daglig Leder Eirik W. Henningsen  i pressemeldingen.

Til RA sier han videre at klubben kjente på å hente fra Oilers nok en gang.

– Jeg skal være veldig tydelig på at dette ikke ville vært aktuelt dersom Nagel ikke hadde signalisert at han ville si opp i Oilers uansett. Det ville vært problematisk etter at vi hentet Børge Moi Nilsen. Så er dette en kjempeløsning for oss slik det ble.

– Vil dere nå erstatte stillingen som Eirik Bjørnø forlater når han tar over etter deg også?

– Vi budsjetterte før jul med en ny stilling på marked – uavhengig av det som skjedde mellom Bjørnø og meg. Så får vi nå se hvordan vi løser dette med korona. Om det blir 200 mann på kampene, og 500 fra september, er hverdagen en annen. Da kan det være de oppgavene blir tatt internt, sier Henningsen.

LES OGSÅ: Derfor gir Henningsen seg i Viking nå

Sjokk for Christiansen

Den ledige plassen i Viking kommer som et resultat av at Eirik Bjørnø tar steget opp for å erstatte Henningsen som daglig leder i høst. Dette ble kjent på en pressekonferanse torsdag.

Nagel har de siste årene vært markedssjef i Oilers etter at Børge Moi Nilsen forlot klubben for å returnere til Viking.
Han har en langt og solid karriere både for Oilers, landslaget og som proff i utlandet som hockeyspiller.

Tore Christiansen i Oilers innrømmer at han ble tatt på sengen mandag morgen.

– Dette var et sjokk for min del. Samtidig er jeg stolt over at vi kan produsere gode folk til dem som trenger det. Når du er best i noe mister du medarbeidere. Det er noe vi er vant med, sier han til RA.

Christiansen er klar på at han ikke er irritert på Viking - selv om klubben også hentet Børge Moi Nilsen tilbake fra Oilers for noen år siden.

– Det er et kompliment.

– Men er det ikke naturlig at Nagel forsvinner ut ganske raskt nå som han skal til en konkurrent?

– Han har kun 14 dagers oppsigelse som delvis permittert. Når jeg mister folk til konkurrenter er det vanlig at jeg lar dem få gå med en gang. Så er det ikke noe vondt blod her. Det som har skjedd er ikke unaturlig. Vi er blant de ypperste i landet på klubbdrift.

Oilers-eieren forteller at de allerede er i gang med å diskutere kanditater til å overta etter Nagel i Oilers.

– Vi må åpenbart ha ny markedssjef, men vil neppe hente fra Jåttåvågen.

Han er klar på at Oilers tenker å være blant de beste i klassen på marked også i fortsettelsen.

– Så har vi litt bedre tid enn normalt. Vi vet fortsatt ikke om eller når hockeysesongen kommer i gang.

– Tror du det har spilt inn for Nagel at han var permittert?

– Det kan godt være, men vi hadde en god prat i morges. Han har vært her lenge og hatt gode år. Nå følte han at han ikke hadde mer å gi. Når paven dør finner du en ny. Sånn er det også i Oilers.

Kunne ikke ta Oilers videre

Selv er Nagel klar på at han følte seg veldig klar for noe nytt etter 14 år.

– Dette er en prosess som har pågått lenge. Jeg har nok tenkt på det i et års tid. Jeg føler jeg ikke har mer å gi i Oilers og at jeg er klar for nye utfordringer.

Han forteller RA at det er bedre at andre tar over når han føler at han ikke er rett mann til å kunne dra Oilers videre.

– Så er jeg ekstremt takknemlig for de 14 årene både som spiller og i administrasjonen. Ikke minst for tilliten de viste meg i overgangen fra aktiv karriere til arbeidslivet for seks år siden.

Han sier at det er med tungt hjerte han forlater Oilers og benekter at det spilte inn at han var permittert. Samtidig ga det ham tid til å tenke.

– Dette er en tøff dag, men så gleder jeg meg til nye omgivelser.

Stillingen som leder for forretningsutvikling er nyopprettet i Viking. Nagel skal ikke jobbe mot privatmarked på samme måte som Eirik Bjørnø - som blir daglig leder. Nagel drar på ferie onsdag og skal ha litt mer fri fra Oilers etterpå. Han regner med at han er ferdig ganske så umiddelbart hos sin gamle arbeidsgiver.

– Jeg skal nok gjøre litt av det samme i Viking som i Oilers. Det handler om å forbedre intektsstrømmen ut i fra publikums tilstedeværelse. Viking jobber med å få flere bein å stå på ut i fra merkevaren. Der kommer jeg inn.

I fortsettelsen gleder han seg til å faktisk få se kamper i DNB Arena. Selv om han fortsatt har størst interesse for hockey er Nagel også veldig interessert i fotball.

– Skeid er klubben min fra gammelt av. Jeg spilte til jeg var 13-14 år selv. Faktisk dannet jeg spisspar med Pa-Modou Kah etter at han kom fra Gambia som 10-åring. Jeg kan reglene og i helgen fikk jeg med meg resultatet både fra Bergen og hva som skjedde i Premier League, illustrerer Vikings nyeste tilskudd.

LES OGSÅ KOMMENTAR: "Skal de spille som et bunnlag, eller et topplag?"

Mer fra Dagsavisen