Sport

Nå skal Ekeland møte Viking – som han forlot i vinter

Lørdagens åpningskamp på Øster Hus Arena i Sandnes blir spesiell for Sandnes Ulfs Jostein Ekeland (22).

Følg RA Sporten på Facebook!

Når det spil­les kamp i Sand­nes Ulfs nye stor­stue i kveld blir det Ekelands før­s­te kamp mot Viking.

– Det blir jo spe­si­elt, men jeg må bare ta det som en van­lig kamp. Det er kjekt å møte gam­le lag­ka­me­ra­ter og tre­ne­re. Det blir spen­nen­de, sier Ekeland til RA.

LES OGSÅ: Norsk fotballs største kjøpmann

Un­der tre­nings­lei­ren i Mar­bel­la brakk Ekeland ne­sen mot det finske laget Honka. Nå er den le­get, og han er klar til å ta fatt på åp­nin­gen av Øs­ter Hus Arena. Sand­nes’ nye stor­stue skal inn­vi­es med en pub­li­kums­løs kamp.

Det er en sterk mot­set­ning til den plan­lag­te åp­nings­kam­pen mot Viking i mars. Det var for­ven­tet ful­le tri­bu­ner.

– Det blir et an­ti­kli­maks. Jeg gle­der meg sykt til å spille på ny sta­di­on, men det had­de vært enda ku­le­re om det var full­satt. Nå er vi hel­di­ge som får spille fot­ball, så vi får bare føye oss et­ter de ret­nings­lin­je­ne vi har fått, sier 22-år­in­gen.

LES OGSÅ: Nesebrudd for Ekeland

Hel­ler ikke Ing­vald Hal­gun­set had­de trodd at åp­nin­gen skul­le bli slik.

– Vi had­de sett for oss ful­le tri­bu­ner. Stadion har vært plan­lagt i man­ge år. Det blir noe helt an­net å få spille der. Vi får håpe det snart åp­ner for folk, sier Hal­gun­set.

LES OGSÅ: Slik klarte Landro å få Ekeland til å vrake Viking

Fot­ball­form

Se­song­opp­kjø­rin­gen har blitt delt opp for alle lag. Nå hand­ler det i stor grad om å finne for­men og få sam­spil­let til å sit­te.

– Jeg føl­te det star­tet bra. Vi had­de to fine uker i Tyr­kia, og det var bra i Mar­bel­la. Nå tren­ger vi uke­ne fram mot se­rie­start for å kom­me i fot­ball­form, sier Ekeland.

LES OGSÅ: Dette drar Ulf-veteranen fram om Landro

Tre­ner Steffen Land­ro tror også at laget er på rett vei, selv om det har vært mi­ni­malt med fel­les­tre­nin­ger.

– Jeg øns­ker bare å se fram­gang. Det er rart å tro på fram­gang når man har hatt så få øk­ter si­den tid­lig i mars, men jeg sit­ter med en fø­lel­se av at vi er ster­ke­re enn da vi ble kut­tet av. Jeg for­ven­ter en jevn kamp mot ett av Norges beste lag. Jeg tror vi skal se mye både de­fen­sivt og of­fen­sivt, sier Land­ro.

LES OGSÅ: Landro møter gamleklubben i første serierunde

By mot by

Spil­ler­ne har sett fram til kam­pen mot Viking. Det er en kamp in­gen vil tape.

– Det er spe­si­elt når det er Viking. Det svir for Sand­nes å tape for Viking, og mot­satt. Det blir en fin kamp. Det er vik­tig å få en god gjen­nom­kjø­ring, spe­si­elt så tett opp mot se­rie­start, sier Hal­gun­set.

Land­ro tror Ulf kan bite fra seg. Han sit­ter med en fø­lel­se av at Sand­nes Ulf har tett steg, på tross av det lan­ge opp­hol­det.

LES OGSÅ: Berisha lar seg ikke stresse av presset

Han er­kjen­ner at Viking har et godt ut­gangs­punkt, i og med at de mør­ke­blå har trent or­ga­ni­sert i en leng­re pe­ri­ode. Li­ke­vel er han op­ti­mis­tisk, og tror de ly­se­blå kan bite fra seg i kam­pen.

– Jeg blir skuf­fet om vi ikke er kon­kur­ran­se­dyk­ti­ge, slår Steffen Land­ro fast.

LES OGSÅ: Viking-talentet: – Hell i uhell

Mer fra Dagsavisen