Sport

Så mange millioner fikk Oilers av krisepakken

Hockeyforbundet og klubbene har i ettermiddag hatt et møte om hvem som får hva av regjeringens kompensasjonspakke. Daglig leder Terje Haukali i Oilers er godt fornøyd med det som kom til de regjerende mesterne.

Følg RA Sporten på Facebook!

Hockeyen søkte samlet om penger og hele summen på 24,4 millioner kroner ble innvilget. Dette er så blitt fordelt etter et regnestykke ut i fra resultatene de siste årene.

Storhamar og oss fikk mest av potten. Oilers får 5,1 millioner kroner, sier Haukali til RA.

Oilers tar normalt inn mer enn Storhamar på hva som legges igjen i arenaen, mens Storhamar her flere tilskuere på storkampene i CC Amfi.

Roser forbundet

Haukali roser både Norges Ishockeyforbund og Norsk Topphockey for jobben som er gjort.

Samtidig vil jeg gjerne få skryte litt av Norge som land her. Det er ikke alle steder du faktisk får hjelp med utfordringene og muligheten til å tenke videre.

Haukali forteller at det tallet Oilers nå får gjør pandemien levelig for dem foreløpig.

Vi føler dette var et fair oppgjør. Så hadde vi kanskje hatt krav på mer om vi skulle brukt tallene 100 prosent, men vi ville heller være solidariske mot norsk hockey.

Summen er en kompensasjon for tapte inntekter i forbindelse med sluttspillet i hovedsak.

Vi kunne kanske omsatt for det dobbelte. Kanskje enda mer med full klaff. Dette er likevel et tall vi kan leve med.

Betyr dette at Pål Higson kan gi gass med å skaffe noen nye spillere?

Vi har følere ute, men foreløpig ikke et produkt å hente folk inn til. Pål Higson sniffer nok likevel litt - i likhet med resten av Europa. Vi skal være så klare vi kan til å skape glede og ha det kjekt når det slippes opp. Så er vi veldig heldige ettersom vi allerede har et godt lag under kontrakt.

Vil vurdere de permitterte

Hva med alle permitteringene i klubben? Kalles folk tilbake med disse kronene i banken?

Vi gjør ikke noe de første dagene, men det har ikke noe med denne utbetalingen. Vi må gjøre en øvelse på budsjett mot styret. Så må vi se om vi kan kalle tilbake de sportsansatte og etterhvert administrasjonen i jobb. Så får vi se om det vil skje før sommerferien eller etter den.

Oilers-eier Tore Christiansen har lenge vært tydelig på at klubben ikke akter å stille til seriespill uten tilskuere på tribunen.

Mer fra Dagsavisen