Sport

Tidligere Molde-spiller knekker Viking

Kiropraktor Robert Pettersen er en viktig del av det medisinske apparatet til Viking. I 1994 spilte han for Molde.

Følg RA Sporten på Facebook!

Siden 2011 har Pettersen vært en del av Vikings støtteapparat. Han kom til klubben da Åge Hareide var Viking-treneren. Etter det har han blitt værende gjennom årene med Kjell Jonevret, Ian Burchnall, og nå Bjarne Berntsen.

Det ble en kort fotballkarriere på kiropraktoren. Sesongen 1994 er den eneste hvor han spilte på Moldes A-lag. Etter sesongen ble det studier. Han innså at han aldri kom til å ta steget opp og etablere seg som spiller.

LES OGSÅ: Mulighetenes land ligger åpent for flere Viking-varp

Splittet familie forenes

I Viking stortrives den tidligere Molde-spilleren. Han er spesielt fornøyd med samarbeidet med medisinsk apparat. De reiser blant annet på en årlig studietur for å se på hvordan andre lag i Europa jobber.

– Jeg tror jobben vår er ganske viktig. Det er et samarbeid med alle. Vi tenker nok annerledes nå. Vi jobber mer med forebygging. Det er viktig å behandle spillerne før dem blir skadet, sier Pettersen til RA.

Selv er han oppvokst på Averøy, med en splittet familie. Halvparten heier på Molde. Den andre halvdelen er Rosenborg-supportere. På tross av det ble det jublet i hele familien da Viking tok cupgull i desember.

– Det var fantastisk å bli med på cupfinalen. Det var fotballens høytid. Det er mitt beste fotballminne, sier den tidligere Molde-spilleren.

LES OGSÅ: Derfor går Vikings assistent med telefonen på seg konstant

Én ting har utviklet seg over tid.

– Jeg er blitt Viking-gutt, slår Pettersen fast.

Det er fast at Pettersen er med til Marbella, det er der han trives best. I tillegg deltar han på hver tredje kamp.

Islandsk anerkjennelse

Axel Andrésson trener med Robert Pettersen. Foto: Kristoffer Knutsen

En av spillerne som har fått mye behandling av Vikings medisinske personell er forsvarsspilleren Axel Andrésson.  Islendingen skryter av jobben som gjøres fra hele det medisinske apparatet.

– Han er en fin fyr, og har god humor. Han er med på å holde humøret oppe gjennom treningshverdagen. Robert er god, sier Andrésson til RA.

Mer fra Dagsavisen