Haaland-mål da Borussia Dortmund knuste Union Berlin

– Min jobb er å stå foran mål og score på de ballene jeg får, sier Erling Braut Haaland.

Bilde 1 av 2

I sin første kamp fra start brukte ikke Erling Braut Haaland mer enn 18 minutter på å sette ballen i mål. Dortmund vant 5-0, og Haaland scoret to ganger.

For første gang fikk Haaland muligheten fra start for Borussia Dortmund. Han takket for tilliten og satte ballen i mål allerede etter 18 minutter. Nordmannen kom fri foran mål og satte ballen sikkert i nettet etter et innlegg fra Julian Brandt.

Før det hadde Jadon Sancho allerede sikret Dortmund-ledelse etter 13 minutter. Hjemmelaget gikk til pause med tomålsledelse.

– Min jobb er å stå foran mål og score på de ballene jeg får, sa Haaland til Viasport etter kampen.

– Vi produserte mange sjanser og scoret fem mål i dag. Vi er et fantastisk lag, og jeg koser meg.

Felt av keeper

I det 66. minutt kom Haaland alene med keeper. Dortmund fikk straffe etter at keeper felte ham. Marco Reus satte straffen i mål.

To minutter etter scoret Jadon Sancho sitt annet mål for dagen.

Haaland satte så sitt annet mål for dagen etter en hælpasning fra Julian Brandt.

Like etter ble Haaland byttet ut til stående applaus fra hjemmepublikummet.

Dette var Haalands femte og sjette scoring på tre kamper i den tyske storklubben. I de to første kampene var han innbytter.

– Det var tungt, men det er kjekt å få starte, sier Haaland.

– «Fitnessen» er der ikke helt, men den kommer når jeg får spille kamper.

Tidligere Viking-spiller Julian Ryerson startet på benken for Union Berlin, og kom innpå i det 75. minutt. Ryerson erstattet Christopher Trimmel.