Sport

Sjefen hyller Thorstvedt etter drømmedebuten

Kristian Thorstvedt scoret i Genk-debuten, men skulle egentlig ikke startet kampen. Genk-trener Hannes Wolf sier nordmannen grep sjansen med begge hender.

Thorstvedt ble nylig hentet til den belgiske storklubben fra Viking. Inn dørene kom også landsmannen Mats Møller Dæhli.

Søndag fikk Thorstvedt sin debut i den belgiske ligaen da Zulte Waregem ble slått 3-0 borte, og rogalendingen svarte med å hamre inn 1-0-målet allerede etter 23 minutters spill.

I et intervju med storavisen Het Laatste Nieuws, gjengitt av nettstedet voetbalnieuws.be , er Genk-trener Hannes Wolf full av lovord om det Thorsvedt tilførte laget. Samtidig røper han at nordmannen ikke skulle spilt fra start dersom Mats Møller Dæhli hadde vært tilgjengelig.

– Kristian gjorde det veldig bra. Han scoret, men det var ikke det viktigste for meg. Han brakte struktur til laget og jobbet ekstremt hardt. Virkelig imponerende, sier Wolf.

– Han fikk sjansen sin fordi Dæhli var ute, og han grep den med begge hender, tilføyer han.

Thorstvedt ble byttet ut etter 72 minutters spill søndag.

Seieren løftet Genk til sjetteplass på tabellen. Det er hele 18 poeng fram til serieleder Brugge, som søndag vant 2-1 borte mot Anderlecht.

Thorstvedt har skrevet under på en treårsavtale med Genk. Han scoret 22 mål på 57 kamper for Viking og hjalp laget til cuptriumf i fjor høst.

Mer fra Dagsavisen