Sport

«Slik lyser det av øynene til mestere»

KOMMENTAR: Norske mestere i fotball. Klare for Europa i 2020. Smak på den!

Følg RA Sporten på Facebook!

Gåsehudfaktoren var kort og godt skyhøy da Zlatko Tripic først framtvang straffen etter 51 minutter – og så satte den iskaldt i mål.

Primalbrølet fra Viking-svingen vitnet om at dette øyeblikket er noe byen har lengtet samlet etter i 18 år.

Det lyste ut av øynene på Tripic etter at han hadde dunket ballen i mål. Det gjorde det egentlig hele kampen. Det oste vinnervilje. Denne tittelen skulle han ha. Tripic inntok så de grader hovedrollen på den aller største scenen. Og han leverte.

Tittel nummer 14 er i boks. Viking er klare for Europa kommende sesong. Smak på den!

Dette skjer bare to år etter at en klubb i fullstendig krise rykket ned til Obos-ligaen.

På veien ut av uføret har nesten ikke klubben fattet en eneste feil avgjørelse. Alt har gått Vikings vei. Klubben har reist seg fra asken på en måte som nesten bare kan skje i fotballen. Man måtte nesten gni seg i øynene for å fatte at det var sant da pokalen ble hevet søndag ettermiddag.

Reisen fra bunn til topp med cupfinalen og seieren over FK Haugesund søndag.

Selve kampen var aldri fantastisk. To solide defensive lag kjente lenge på hverandre, men Viking var hele tiden et lite hakk farligere enn Haugesund i en tett og tøff kamp,

Forskjellen var som så mange ganger før fantastiske og frekke Zlatko Tripic. Kapteinen levde helt på grensen. Han tok for seg akkurat nok til at han kom under huden på FKH-spillerne. Det var Zlatko som skaffet straffen. Det var Zlatko som satte den iskaldt i mål.

For en kaptein klubben har. Dette gullet har han en enormt stor aksje i.

Den aller største aksjen har likevel Bjarne Berntsen. Treneren mangler snart bare å kunne gå på vannet. Alt virker å klaffe. Nå er han en av de virkelig store i Viking også som trener.

I inngangen til denne kampen måtte han nok en gang ta tøffe avgjørelser.

En av disse var å vrake André Danielsen til kamptroppen i sin aller siste kamp.

Hjerterått, mente nok noen. Samtidig helt korrekt og det er slike avgjørelser som gjør Berntsen så god. Dette var ikke tiden for nostalgi.

For hvor mye kunne Danielsen bydd på offensivt om Viking behøvde mål? Hvor mye kunne han bidratt med bakover i et motsatt scenario? Sannsynligvis ikke like mye som spillerne som fikk plass på benken.

«Andy» har hatt sin tid. En stor karriere. Det er bare å gratulere ham også med dette gullet, selv om det ikke ble et siste teppefall.

Samtidig er framtiden i Viking spillere som Adrian Pereira. Måten han poserte på under cupfinaleshowet i Spektrum er et godt bilde på et nytt Viking. Et lag med vinnere. En gjeng som tenker offensivt.

Hva med veien videre for Viking?

Alt ligger egentlig til rette for en ny Vikingtid. Dette er et lag med spillere i rett alder og med de rette kvalitetene. Selvsagt kan denne gjengen ta ytterligere steg.

Om nye investorer nå går inn i klubben kan det også åpne for å utfordre klubber som Molde og RBK. Det er ikke umulig.

Nå skal nok likevel Viking få suge litt på denne karamellen.

Festen har vart hele helgen i Oslo og den vil fortsette i Stavanger i lang tid.

Det er bare å bøye seg ærbødig i støvet å gratulere Viking.

De norske mesterne i fotball i 2019.

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis