Sport

Medhus storkoser seg med svensk suksess

Etter at han ikke fikk ny kontrakt i Oilers hoppet Henrik Medhus (24) på et hockeyeventyr i Sverige. Det har vært en fulltreffer.

Følg RA Sporten på Facebook!

Medhus var i mange år en lojal rollespiller i 4. rekken til Oilers. Samtidig var det ikke nødvendigvis det han aller helst ønsket seg. i Kalix, på nivå tre i Sverige, har han fått igjen følelsen med å spille en hovedrolle.

– Det er litt som å være tilbake i ungdomsårene. Jeg er center i førsterekken og er assisterende kaptein i laget. Nå spiller jeg både overtall og undertall. Jeg føler jeg har vokst på dette, sier Medhus til RA.

LES OGSÅ: Oilers-talent havnet på NHL-liste

Tøffere hverdag

Samtidig er også hverdagen en helt annen. I Oilers er de fleste heltidsproffer og det trenes på dagtid. Selv om Medhus jobbet noe på si i Oilers er han nå i full jobb utenom hockeyen.

– Jeg har full jobb fra åtte til fire. På et sentralbord som server flere bedrifter. Så løper jeg av gårde på trening like etterpå. Middagen lager jeg meg først på kvelden.

Selv om det er en mye mer hektisk hverdag trives han.

– Jeg har ikke angret et sekund på dette.

På isen har resultatene vært gode med tre mål og to assister på de første seks kampene.

Kalix har som lag variert litt i starten. Et opprykk til nivå to anser han som mulig. Samtidig er det en nøktern klubb han spiller for.

I Sverige er nivå to stort sett helproff, mens nivå tre er har en god blanding. Noen spillere har hockey som hovedinntektskilde. Andre er amatører. Medhus er semiproff.

– Kalix er en liten klubb som driver sunt. De leverer overskudd hvert år og har en langsiktig tankegang, forteller Medhus.

Som de små i Get-ligaen

Normalt kommer det et sted mellom 500 og 1000 tilskuere på hjemmekampene. Borte varierer det mer. Han mener Kalix kan sammenlignes med de mindre klubbene i Get-ligaen.

– Kan dere gå opp?

– Det er klubber som bruker mer penger enn oss i divisjonen, men du har ikke noe Oilers eller Storhamar her som er mye større enn de andre.

Kontrakten hans er ettårig med opsjon på et nytt.

– Så får vi se hva som skjer etter hvert, sier mannen med fire NM-gull i sekken.

LES OGSÅ: Hyller trenerne etter ny seier og klubbrekord

Slik går det med dem som forsvant:

■ Johannes Johannesen: Har spilt seks kamper etter overgangen til Düsseldorfer i sommer. Står uten målpoeng. Laget har gjort det solid og befinner seg på fjerdeplass av 14 lag.
■ Stephan Vigier: Herjer i Lillehammer etter returen. Har elleve målpoeng på ti kamper. Hele syv scoringer.
■ Jacob Lagacé: Elleve kamper og to poeng hos Krefeld Pinguine – den tidligere klubben til Mathias Trettenes.
■ Mario Lucia: Spiller nå i Rungsted i den danske toppligaen og har fått en solid start på sesongen. På de første ti kampene har det blitt elleve poeng. Ni av disse er assister.
■ Brandon Burlon: Backen har fortsatt ikke funnet seg ny klubb etter at han forsvant ut av Oilers.
■ Phil Lane: Havnet som Lucia i dansk hockey. På sine første elleve kamper for SønderjyskE har han tre mål og tre målgivende pasninger.
■ Jonas Djupvik Løvlie: Har fått litt mer fart på tingene etter at han gikk til Storhamar. Står med syv poeng på de første ti seriekampene. Fire scoringer har det blitt allerede. De siste to årene klarte han totalt ti på 86 grunnseriekamper i Oilers.
■ Henrik Medhus: Fått en meget god start på karrieren i svenske Kalix. Den lokale angriperen står med tre mål og to assister på de første seks kampene i 1. divisjon.
■ Peter Lorentzen: Har lagt opp og begynte i august i ny jobb som regionsansvarlig i Nippon Gases AS.
■ Mats Larsen Mostue: Backen dro hjem til Hamar etter forrige sesong. Så langt har det blitt syv kamper for moderklubben. Står fortsatt uten målpoeng.
■ Even Myreng Kjellesvik: Foretok et overraskende valg da han brøt kontrakten og dro til finsk 1. divisjon. I SaPKo har han spilt syv kamper så langt i serien og står med en målgivende pasning. I den finske cupen har det blitt både en scoring og en målgivende i den første runden.
■ Lars Christian Rødne: Som Myreng tok han et overraskende valg og stakk fra Oilers selv om han hadde kontrakt. Det lokale talentet spiller for Bismark Bobcats i NAHL. Her har han herjet. Totalen er åtte poeng på de første fire kampene. Fem av disse er scoringer.
■ Luc Snuggerud: Backen viste talentet sitt i Oilers på slutten i fjor. Dro tilbake til USA og spiller nå i Syracuse Crunch i AHL. Dermed har 24-åringen neppe gitt opp NHL-drømmen helt.
Kilde: Eliteprospects

Mer fra Dagsavisen