Sport

Oilers-talent på NHL-liste

Da prospektlisten til neste års NHL-draft kom denne uken figurerte også et Oilers-navn.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den 17-år gamle backen Jonas Slettebø Haughom står på den siste utgaven av den svært attraktive listen.

Slettebø Haughom er en venstrefattet back og har debutert for Oilers i Get-igaen denne sesongen. Han står med fire kamper så langt i landets øverste serie.

183 centimeter høye Slettebø Haughom er lagt inn som et C-talet på listen. Det betyr i klartekst at han er aktuell for fjerde og femte runde i den endelige draften. Det er syv draftrunder i NHL hvert år.

LES OGSÅ: Nykommeren var aldri bekymret

Oilers-talentet spiller for det norske U18-landslaget og hadde tre kamper i VM i vår. Også Storhamar-talentet  Sander Vold Engebråten er på listen denne sesongen.

I en endelig NHL-draft vil også en egen liste med spillere fra USA og Canada komme i spill. Dermed er nåløyet uansett meget trangt. Det finnes ingen garantier for en karriere i verdens beste liga selv om speiderne er oppmerksomme på deg.

Oilers har også tidligere hatt spillere inne på denne listen. Jørgen Forgaard sto på listen, men fikk ingen lang karriere i topphockeyen. Det endte med en kamp for A-laget til Oilers i seriesammenheng.

Mer suksess har definitivt Johannes Johannesen hatt. Landslagsbacken har ikke havnet i NHL, men etterhvert fått en solid proffkarriere i utlandet.

Den som har lyktes med å nå NHL fra Oilers er Rudolfs Balcers. Han var rangert som nummer 80 på den internasjonale listen.

Spillerne som er på prospektlisten for NHL draften er født i 2001 og 2002. Du må ha fylt 18 for å spille i NHL før sesongen starter.

Mer fra Dagsavisen