Sport

Nykommeren var aldri bekymret

Oilers-importen Brady Brassart (26) erkjenner at han nok har brukt mer tid på overgangen fra den transatlantiske hockeyen og AHL enn han kanskje forventet.

Følg RA Sporten på Facebook!

26-åringen fra Canada hadde en vanskelig sesongoppkjøring. En skade holdt ham ute og han fikk kun spilt én av oppkjøringskampene.

– Timingen var ikke god, sier Brassart til RA.

Det preget, kanskje naturlig nok, også innledningen på sesongen for hans del noe. Mot Narvik på mandag løsnet det likevel skikkelig. Fire målpoeng lar seg høre – selv om motstanden var så som så.

Nå står han totalt med åtte poeng på syv kamper i Oilers.

– Var det kilo som forsvant av skuldrene etter den kampen?

– Egentlig ikke. Jeg har hele tiden vært ganske trygg på at det ville løsne om jeg fortsatte med å gjøre de små tingene riktig. Samtidig var det voldsomt gøy med to mål og to assister. Det skal jeg ikke benekte.

LES OGSÅ: Veteranens forvandling

Defensive forskjeller

Angriperen innrømmer også at det er annerledes å spille i Get-ligaen kontra AHL. Åpenbart også fordi kampene ofte er jevnere «over there». Her vil Oilers som oftest dominere spillemessig. De har mye mer puck. Da gjelder det å se opp for resepten som benyttes av motstanderne for å kunne score mot Oilers. I så måte har det defensive kanskje vært den største endringen for Brassart.

– Det gjelder å være konsentrert å henge med når det går kontringer. Det er mange som lukter etter sånne situasjoner og det er nok av fart og ferdigheter hos mange av spillerne.

På tross av en litt treg start er Brassart klar på at han og kona har funnet seg fint til rette i Stavanger-området.

– Jeg kommer fra et sted fire timer unna Vancouver. Det er faktisk ikke helt ulikt terrenget som er her med hav, fjorder og fjell. Så har det åpenbart vært en kjempebonus for oss at alle snakker så godt engelsk her, forteller spilleren.

LES OGSÅ: – Reiser ikke til Narvik for å slåss

Rekordjakt

Han føler også at han har glidd veldig fint inn i gjengen.

– Det har fungert veldig fint å komme inn i denne gruppen. Her er det en fin miks av eldre spillere som har fartstid i Oilers og unge gutter som er på vei opp.

Han og Oilers møter torsdag Lillehammer i DNB Arena.

Den kampen marker gjensyn med en av spillerne Brassart har erstattet i stallen – nemlig Stephan Vigier.

Den langt mindre landsmannen har virkelig fått gang på produksjonen i gamleklubben og står med elleve målpoeng på de første syv kampene etter «skilsmissen» fra sin gamle rekkekamerat David Morley.

Hos Oilers trente både Greg Mauldin og Simen Talge i rødt onsdag. Det betyr at de neppe spiller kampen hvor Oilers kan sette ny klubbrekord for antall strake seirer fra sesongstart.

LES OGSÅ: Kommentar: Ta grep alt nå, Oilers!

Mer fra Dagsavisen