Sport

Sandnes-utøver falt av foran lokalbefolkningen: – Jeg sov litt i timen

Til ellevill jubel gikk Sindre Folkvord opp i tet på fredagens 15 kilometer i hjembyen Sandnes. – Det var litt dumt taktisk, innrømmer byens langrennshåp.

Følg RA Sporten på Facebook!

Da Erland Kvisles forsprang ble spist opp, var det plutselig hjemmehåpet Folkvord som var først på oppløpet da fem runder gjensto i Sandnes.

Det var lett å merke på de fremmøtte sandnesgaukene.

– Det var ganske tøft. Jeg hørte speakeren hadde kontroll på at jeg var fra Sandnes, så det ga litt ekstra krefter. Det var så mye støy hele veien, sier Folkvord til NTB.

Måtte gi tapt

Selv om 24-åringen virkelig hadde publikummet i ryggen, ble det ingen hjemmejubel da det gjaldt som mest. Folkvord måtte ta til takke med 23.-plass.

– Jeg ble lurt litt fram i tet. Jeg hadde egentlig plan om å rykke da det gjensto seks runder, men det ble til at jeg heller tauet inn han som hadde rykket. Det var ikke helt ikke planen, forteller Sandnes-utøveren.

– Også ble jeg litt stiv og sov litt i timen da det gjensto fem-seks runder. Da havnet jeg litt bak og kom meg aldri helt fram igjen, fortsetter han.

– Gøyere å ha prøvd

Avstanden opp til seirende Håvard Taugbøl var 11,2 sekunder. Taugbøl spurtslo Sindre Bjørnestad Skar og Kasper Stadaas.

– Hadde jeg vært litt kaldere, hadde jeg ventet til spurten. Men jeg tenkte som så at på hjemmebane er det gøyere å ha prøvd og vært litt fremme enn å bare ligge usynlig i feltet og kanskje ble fem eller ti, uttaler 24-åringen, som bor på Lillehammer.

Årets Blink-arrangement i Sandnes er det 14. i rekken.

Selv om byen er mest kjent for en friidrettsglad familie, stilte lokalbefolkningen sterkt på tribunen fredag.

– Blink er selvfølgelig høydepunktet i året. Det er mye skiinteresse i Sandnes, og den blir vist nå på Blink. Det er gøy, sier Folkvord, som skryter av egen klubb.

– Det vokser godt i rekkene bak i Sandnes IL. Idrettsmiljøet i Sandnes er i god vekst med friidrett, og det er inspirerende, avslutter han.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen