To lokale medaljer på 400 meter hekk

Både på kvinne- og herresiden ble det medalje til lokale løpere på den første dagen av NM fredag.

Elisabeth Slettum fra Skjalg tok nok en NM-medalje, da den tidligere 200 meter-spesialisten løp inn til sølvmedalje på 400 meter hekk under fredagens første dag av NM på Hamar.

Amalie Iuel innfridde imidlertid forventningene og tok NM-gullet på 56,07, som er ny mesterskapsrekord. Iuel tok kommandoen fra start og var overlegen under NM-stevnet på Hamar. Hun lå langt foran konkurrentene allerede etter drøye 100 meter, og vant foran Slettum som løp inn til 58,84. Nora Wold fra Fredrikstad tok bronsen.

Karsten Warholm var som ventet i egen klasse på spesialdistansen og stormet inn til karrierens sjette strake NM-gull på distansen like etterpå. 23-åringen var skyhøy favoritt på langhekken og innfridde forventningene til fulle. Han tok gullet på tiden 47,45.

Nærmest Dimna-løperen fulgte Andreas Haara Bakketun fra Gneist, mens bronsemedaljen gikk til Tjalve-løper Joachim Sandberg fra Sandnes på 51,88.