Sport

Så mye kan Bjarne Berntsen bruke

Bjarne Berntsen har fått tillatelse til å sprenge overgangsbudsjettet om han ønsker. Viking har nå også et bud inne.

Følg RA Sporten på Facebook!

Torsdag 1. august åpner sommervinduet for overganger inn i Norge. Viking-trener Bjarne Berntsen er på kikk etter en spiller eller to som kan øke klubbens muligheter i siste del av sesongen.

I utgangspunktet har Berntsen to millioner kroner igjen å bruke på budsjettet. Dette er penger som ikke ble benyttet i løpet av vinterens vindu.

LES OGSÅ: Viking går ikke videre med Markovic

God drift

RA kjenner likevel til at han har fått grønt lys fra administrasjonen og styret til å gå vesentlig over de rammene dersom han ønsker. Faktisk kan han så godt som bruke det dobbelte av den summen – opp mot fire millioner kroner – om den rette spilleren eller de rette spillerne skulle dukke opp.

Den muligheten har Berntsen fått av to grunner.

Klubben er relativt trygge på at de vil nå minstegrensen for emisjonen som er åpen for tegning fram til midten av september. I så måte er det helt greit å forskuttere litt av disse pengene.

Samtidig blir det neppe snakk om å forskuttere så mye uansett. Vikings ordinære drift har gått såpass bra i vår at klubben nå faktisk har de nødvendige midlene for å sprenge opprinnelig budsjettet om de ønsker det.

Om Viking skulle finne på å selge spillere vil også det selvsagt gi ytterligere rom, men foreløpig har det ikke tikket inn noen bud på noen av Vikings spillere.

Bud inne

Da RA snakket med Bjarne Berntsen søndag innrømmet han at det nå er konkret bevegelse i markedet.

– Ja. Vi har et bud inne nå på en spiller, men vi står ganske langt fra hverandre på sum, sa Berntsen til RA.

Aftenbladet omtalte forrige uke klubbens interesse for Sogndal-spissen Sigurd Haugen.

Berntsen var søndag ettermiddag på vei til Grimstad for å se kamp.

Der skulle Jerv ta imot Sogndal i Obos-ligaen.

Mer fra Dagsavisen