Sport

Tar sommerferie for å vinne VM-gull

Sykdom forhindret Are Strandli og Kristoffer Brun fra å kjempe om medaljer i fjorårets VM og årets EM. Nå er duoen frisk og rask og ror for et nytt VM-gull.

Følg RA Sporten på Facebook!

I helgen sesongdebuterte den norske dobbeltsculleren med Are Strandli og Kristoffer Brun med en tredjeplass i verdenscupavslutningen. Til tross for en senere sesongstart enn planlagt er duoen godt i rute foran årets store mål i VM.

– Det var deilig å komme i gang med sesongen. Etter denne helgen synes jeg vi ligger veldig godt an, med tanke på at det bare er syv tideler opp til de som vant uten at vi hadde full klaff. Vi er akkurat der vi skal være, sier Strandli til RA.

LES OGSÅ: Tredjeplass for Brun og Strandli i sesongdebuten

– Vet vi har mye å gå på

Han har slitt en del med sykdom tidligere i år, og derfor har duoen valgt å utsette sesongstarten så lenge de har gjort.

– Det var på en måte et framtvunget valg at vi har startet så seint. Jeg har vært litt småsyk og vært ganske sliten, så vi valgte å utsette sesongstarten og heller bygge opp formen gjennom en god treningsperiode. Det viser seg at det har vært lurt, selv om det var et sjokk for kroppen å komme i gang igjen, sier Strandli.

Likevel tror han ventetiden bokstavelig talt kan bli gull verdt inn mot VM i Østerrike.

– Vi vet at vi har mye å gå på, og kan komme i veldig god form sammenlignet med konkurrentene våre som har herjet rundt i verdenscupen siden april. Det har vært tøft å vente såpass lenge, siden vi elsker å konkurrere, men da er det enda bedre å kjenne at formen kommer. Vi skal bli vanskelige å stoppe i årets VM, forsikrer Strandli.

LES OGSÅ: Strandli mistet makkeren før VM-finalen

Lytter mer til kroppen

Etter EM-gullet i 2018, ble Kristoffer Brun syk like før finalen under fjorårets VM. Da EM-gullet skulle forsvares i år var det Strandlis tur til å bli syk. Det har duoen lært av.

– Det er fort gjort å bli litt for ivrig og å kjøre kroppen litt i senk. De siste mesterskapene har vi nok vært litt for nedkjørt, slik at sykdommen har kommet, sier Strandli og fortsetter:

– Det er en klisjé, men det gjelder å lytte til kroppen. Det er enkle grep som å ikke bli for ivrig, men heller ta det litt med ro i treningsarbeidet og legge inn en hviledag hvis du begynner å bli sliten. Det er bedre å være klar igjen til hardøktene etter en fridag eller to, i stedet for å tyne seg igjennom og være syk i to uker etterpå.

Mer sykdom passer spesielt dårlig under årets VM, som også er kvalifisering til neste års OL. Nytt av året er det at de syv beste båtene får OL-plass, mot elleve som det har vært tidligere.

– Kommer vi til finalen er vi sikret OL-plass, og selv om vi skulle bli syke skal vi klare å dra en kanin opp av hatten der. En OL-plass er vinn eller forsvinn for mange av båtene, men vi går for gull, så det er ikke noe vi frykter, sier Strandli.

LES OGSÅ: Syk Strandli går glipp av EM

Tar ferie for å vinne VM

Til daglig jobber han for Hegnar Media, og beskriver tiden fram mot VM på sitt fleipete vis.

– Jeg digger både jobb én og jobb nummer to, så nå tar jeg på en måte sommerferie for å delta i VM, sier Strandli og ler.

Mandag drar duoen til Italia på treningsleir, før de skal lade opp hjemme på Årungen før avreise i slutten av august.

– Det er en suksessformel som har fungert før, så vi håper det skal fungere igjen. Trikset er ikke å la seg stresse, for vi vet av erfaring at det kommer til å være tungt i starten før det pleier å løsne i semifinalen og være på topp i finalen. Føler vi oss elendige i forsøksheatene vet vi at vi er på rett vei, sier han.

LES OGSÅ: – Vil vinne alt vi stiller opp i

Mer fra Dagsavisen