Sport

Duell mellom de nyopprykkede

De knivet om seieren i OBOS-ligaen og om hvem som skulle rykke opp. Nest siste serierunde i fjor ble omtalt som en seriefinale. Den vant Viking i Mjøndalen. Nå skal de tilbake.

Følg RA Sporten på Facebook!

Når Viking skal til Mjøndalen søndag er det Eliteseriens to nyopprykkede lag som møtes. Og selv om de to lagene tok følge opp heisen, så har starten på sesongen gitt dem forskjellige utgangspunkt.

– Jeg er veldig imponert over Vikings sesong så langt. De har kommet seg opp på en trygg plass, sier Mjøndalens trener Vegard Hansen til RA.

Før søndagens kamp ligger Viking på 7. plass på tabellen med 17 poeng.

– Spesielt starten på sesongen var god. Da var de gode både offensivt og defensivt. Det defensive har ikke vært like godt de siste kampene, men forover er de fortsatt veldig gode, sier Hansen.

LES OGSÅ: Syv mål da Viking gikk videre

– Hadde fortjent mer

Mens Viking har imponert ser det verre ut for Mjøndalen. Så langt ligger de i nedrykkssumpen med sin 14. plass og sine 11 poeng.

– Jeg synes vi hadde fortjent flere poeng enn det vi har sanket så langt. I kampen mot Vålerenga var vi for dårlige, der nådde vi rett og slett ikke opp. Men i resten av kampene våre har vi vært helt på nivå spillmessig, så vi kunne godt ligget høyere på tabellen enn det vi gjør, sier Hansen.

– Problemet vårt har vært å avgjøre tette kamper i vår favør, svarer han på spørsmål om hvor det svikter.

LES OGSÅ: Vikings triple smell

Vil ikke undervurdere

Vikings trener, Bjarne Berntsen, er enig i konklusjonene til sin kollega.

– Jeg føler Mjøndalen har fått litt lite poeng i forhold til prestasjonene. De har spilt mye uavgjort i kamper de gjerne burde vunnet, så jeg synes de har vært bedre enn tabellsituasjonen tilsier.

Dermed vil han unngå å undervurdere søndagens motstander.

– Vi hadde tøffe kamper mot Mjøndalen i fjor. Vi tapte her og vant det borte. De har vel kommet dårligere i gang i oss, de har spilt mye uavgjort, men hver eneste kamp er tøff. Vi må være på vårt beste, sier Berntsen og legger til:

– Fjorårets oppgjør betyr ikke så mye utenom at vi vet at vi er et godt lag når vi er på vårt beste, sier han.
Lar seg ikke påvirke

Når RA spør Hansen om å komme med spådommer foran søndagens oppgjør går han til sitt standardsvar.

– Jeg svarer som jeg alltid gjør. Det blir tett og tøft, det er alle oppgjørene i Eliteserien.

Men han legger ikke skjul på at det er litt ekstra forhistorie med søndagens motstander.

– Vi kjenner Viking godt, vi knivet med dem om opprykket fra OBOS-ligaen i fjor og det var vi to som klarte det, sier Hansen og legger til:

– For vår del så kommer ikke søndagens oppgjør til å bli påvirket av kampene vi hadde i fjor.

LES OGSÅ: Furdal: – Ikke det største i karrieren min

Vil snurpe igjen

Mjøndalens trener har bitt seg merke i Vikings prestasjoner de to siste kampene. De har scoret åtte og sluppet inn seks.

– Den store utfordringen blir å snurpe igjen sekken og stoppe Vikings offensive spillere. Det er en utfordring og vi vet det kommer til å bli vanskelig, sier Hansen og legger til:

– Klarer vi å lukke igjen bakover er det gode sjanser. Vi skaper mye sjanser og scorer stort sett i hver kamp vi spiller.
Og han tipper publikum kommer til å få servert en godbit.

– Det kan bli en underholdende kamp. Det er to lag som scorer mye som møter hverandre, avslutter Hansen.

LES OGSÅ: Sjekk hvem Viking møter i kvartfinalen

Tror på seier

Vikings kaptein, Zlatko Tripic, husker godt møtene med Mjøndalen i fjor og vet hva han må forberede seg på.

– Det blir en tøff kamp, det er et skikkelig voksent lag vi møter. Det kommer til å bli mye dueller med voksne og etablerte spillere, så vi må være forberedt på krig når vi kommer dit, sier Tripic til RA.

Men kapteinen er trygg på at de Mørkeblå tar seieren, så lenge laget gjør jobben sin.

– Det er et ekkelt lag å møte, men vi vet at vi tar dem hvis vi er på vårt beste. Vi må passe oss for dødballene og stille opp og krige i duellene, sier han.

LES OGSÅ: – Alle kan slå alle i cupen

– Må skjerpe oss

Vikings trener har også det defensive i tankene når han skal forberede seg til søndagens kamp. Han er ikke fornøyd med det han har sett bakover på banen de to siste kampene.

– Vi må bare øve på det. Vi har vist tidligere i sesongen at vi har spilt knallgodt defensivt, så det er bare å skjerpe opp igjen. Det må vi ha på plass før vi møter Mjøndalen. Det er ikke lett å ta poeng i Mjøndalen om man slipper inn så mye mål, sier Berntsen til RA.

Mer fra Dagsavisen