Viking - Stabæk

Zlatko Tripic starter når Viking tar imot Staabæk

Bilde 1 av 6

90.min 5-2: Der er det over, Viking skal til kvartfinale!

86.min 5-2: MÅÅÅÅÅL!!! Det startet med målkalas, og nå er vi der igjen! Denne gangen tar Høiland hånd on avleveringen selv, 5-2.

82. min 4-2: MÅÅÅÅÅÅL!! Høiland gjør forarbeidet og kommer inn langs dødlinjen til Stabøk, han finner Thorstvedt som sørger for ny jubel i Jåttåvågen. 4-2.

78.min 3-2: Siste byttet til Viking blir å ta av Sale og sette inn Høiland.

78.min 3-2: Stabæk tar av Gyasi og setter inn Aga.

70.min 3-2: Det annonseres at det skal være 3469 publikummere her i dag, dersom alle som har kjøpt billett har møtt opp.

69.min 3-2: Tripic byttes ut og får applaus for dagens innsats, inn kommer Bytyqi.

65.min 3-2: Kurant jubel på SR-Bank Arena når speaker leser opp at stillingen i Ranheim - Brann. 4-0.

58.min 3-2: Målscorer Østensen byttes ut til fordel for Torsteinbø.

58.min 3-2: Stabæks kaptein, Andreas Schjølberg Hanche-Olsen, får det gule kortet etter å ha meid ned Thorstvedt i det sistnevnte prøvde å sette fart fra Stabæks side av midtsirkelen.

54.min 3-2: Dommeren får stående applaus etter at han tenker seg litt om før han fisker opp det røde kortet til Stabæk etter at Tripic og Boli ligger nede i midtesirekelen. Det er Franck Boli som gjør et svært kort innhop i denne kampen. Tripic for gult.

52.min 3-2: Syv minutter inn i andre omgang så kan vi allerede at den ikke har startet som første. Forelpig leter begge lag etter å feste grepet om spillet.

46.min 3-2: Stabæk har forøvrig gjort et bytte i pausen, Geelmuyden har gått av, mannen med det lekne navnet Bi Sylvestre Franck Fortune Boli har kommet inn.

46.min: 3-2: Da er det Viking som ruller i gang andre omgang.

45. min 3-2: Dommeren legger kanpt på et sekund, dermed er lagene på vei i garderoben. Man kan trygt si at dette har vært underholdende, fem mål på de første 23 minuttene kan jeg ikke huske siste det ble levert i en Viking-kamp. Uten fasit foran meg vil jeg sette spørsmål ved om det har skjedd i Jåttåvågen. Tempoet gikk naturlig nok litt ned etter hvert, men det har vært gode sjanser for ytterligere scoringer. Her er det bare å stålsette seg for andre omgang.

41. min 3-2: Skyyyt da! SKYT! Skrikes det når Furdal dribler både forsvarer og keeper på rumpa på fem meter hos Stabæk. Dessverre blir de sittende litt i veien samtidig som Furdal legger på en touch for mye, dermed ebber det ut med at han må hente ballen langs linja.

37.min 3-2: Geelmuyden går rett gjennom Vikings banehalvdel og får avslutte fra 16 meter. Får corner ut av det.

34.min 3-2: Publikum roper skyt når Sale tråkler seg langs 16-meteren til Stabæk. Han finner i stedet Tripic som kommer stormende, han klemmer til nede mot hjørnet, men blir bare belønnet med corner.

23.min 3-2: MÅÅÅÅÅL! Og så har Viking snudd det! Så er det Østensen som setter den i nettet! Fem mål på 23 minutter, her får publikum solide varer for pengene sine!

20.min: 2-2: MÅÅÅÅÅÅL! her går det ikke mange minuttene mellom tvistene! Viking utligner ved Vikstøl vil ikke at det er fallet han skal huskes for, så han noterer seg like godt i målprotokollen. Da er vi like langt igjen.

18.min 1-2: MÅÅL! Daniel Braaten varter opp med dribleshow når han går langs 16-meteren til Viking. Det burde vel vært mulig å stoppe han, men det skjer ikke. Dermed har gjestene snudd kampen.

14.min 1-1: Furdal varter opp med en lekker variant og spiller ut til Vikstøl, Vikstøl har hakket mindre grasiøs i det han snubler i ballen. Etter utligningen var det Stabæk som la press i noen minutter, nå er det stillingskrig.

9.min 1-1: MÅÅÅL! Det var ikke lenge i himmelen, Stabæk svarer umiddelbart ved Gyasi. Da er vi like langt.

7.min 1-0: MÅÅÅÅÅL Viking!! Furdal trenger ikke mange minuttene for å bli varm i skoene! Sale dribler seg nedover kanten, finner Furdal i midten som igjen finner nettmaskene.

5.min 0-0: Det er Viking som legger press i åpninsminuttene.

1.min 0-0: Da er det hele rullet i gang, og det er Stabæk som sto for første touch.

Før kampen:

Det er duket for cupkamp på SR-Bank Arena. Viking tar imot Eliteseriens tabelljumbo, Stabæk. Viking har vært uslåelige på eget gress denne sesongen, frem til møtet med Bodø/Glimt sist søndag. Nå er det mulighter for å reise veggene på fortet. Man skal dog ikke undervurdere Stabæk, selv om de har hatt en håpløs start på sesongen, så har det kommet en oppsving i det siste, noe som ofte skjer når man bytter trener. 11. juni tok Jan Jönsson over roret på skuta.

En positiv nyhet for hjemmelaget er at kapteinen, zlatko Tripic, stiller fra start. Han har vært et usikkert kort etter smellen han fikk mot Bodø/glimt på søndag.

Tar vi en titt på tallene så kan vi se at Viking og Stabæk har møtt hverandre 17 ganger, 10 av disse har endte med seier for Viking, mens Stabæk har kommet ut som vinner tre ganger. På disse kampene har Viking scoret 26 mål, Stabæk er notert med 14.

Det er med andre ord vanskelig å ikke være positiv til dagens kamp, men vi legger på minnet den klassiske frasen: "cup er cup".