Sport

Syv mål da Viking gikk videre

Syv mål og et rødt kort var noe av det som sto på menyen da Viking avanserte i til kvartfinale i cupen på bekostning av Stabæk.

Viking tok ledelsen 1-0, Stabæk snudd til 1-2 før Viking snudde til 3-2. Det er den korte oppsummeringen av de 23 første minuttene på SR-Bank Arena i cupens fjerde runde.

– Det var mye mål, mye sjanser, to offensivt gode lag som ville angripe. Det var nok morsomt å se på, og det var morsomt å spille, sier Johnny Furdal, som sto for kampens første mål.

– Det var en kamp som gikk veldig opp og ned. Vi var veldig gode i noen perioder, og veldig dårlige i andre. Mest fornøyd er jeg med at vi ikke mister motet og kommer så fort tilbake når de tar ledelsen 2-1, sier Viking-trener Bjarne Berntsen.

LES OGSÅ: Viking - Stabæk

Utvisning

Etter de 23 første minuttene har roet det seg ut første omgang. I andre omgang var det første store som skjedde at Franck Boli, som ble byttet inn til pause, ble utvist etter 54 minutter.

– Den var soleklar, den som sier noe annet må være veldig Stabæksupporter, sier Berntsen om situasjonen.

Det tok tid før Viking virkelig skulle utnytte at de var en mann mer på banen, men i 82. minutt løsnet det da innbytter Tommy Høiland fant Kristian Thorstvedt. Fire minutter senere sto servitør Høiland for avslutning selv, dermed fastsatte han sluttresultatet til 5-2.

– Det er jo stort at vi er videre til kvartfinalen akkurat nå, men det betyr jo egentlig ikke en drit dersom vi ikke kommer til finalen, sier Furdal.

LES OGSÅ: Bell takket nei til Viking

Seks baklengs

Med 5-2 mot Stabæk og 3-4 mot Bodø/Glimt, begge på SR-bank Arena, har Viking nå sluppet inn seks mål på to hjemmekamper.

– Forsvarsspillet er ikke godt. Det må vi bare øve på. Vi har vist tidligere i sesongen at vi kan spille knallgodt defensivt, så det er bare å skjerpe opp igjen, sier Berntsen.

De samme tallene viser at det står desto bedre til i andre ende av banen. Åtte mål på to kamper er solid.

– Det er veldig bra, vi er giftige hele veien. Vi er giftige på overganger, vi er giftige på kombinasjonsspill og vi er giftige på dødballer, så det er veldig betryggende at vi scorer så mye mål, sier Berntsen.

Neste utfordring for Viking er Mjøndalen på bortebane søndag.

Mer fra Dagsavisen