Sport

Berntsen: – Vi vil ha Bell

Joe Bell (20) er fortsatt i Stavanger og trener med Viking. De mørkeblå vil ha Bell, Bell vil til Viking, men det er foreløpig usikkert om han blir en del av stallen.

Mens de fleste Viking-spillerne har en rolig mandag etter søndagens kamp, er det to spillere som legger ned en skikkelig økt. Julian Ryerson trener med Viking før han skal tilbake til Bundesliga, i går trente han sammen med newzealandske Joe Bell som har vært i Stavanger i over en uke nå.

– Oppholdet så langt har vært fantastisk, det har vært en veldig god opplevelse. Jeg kom i forrige uke og har fått brukt tid med spillerne, de er fantastiske og trenerne er veldig bra. Så det har vært en veldig bra uke, sier han til RA.

– Det er absolutt et håp om at Viking er min framtidige klubb. Det er en fantastisk klubb, så det er en stor mulighet for en ung spiller som meg. Viking spiller god fotball og så er det et lag som virkelig har byen med seg. Så ja, det er et sted jeg kan tenke meg å spille, sier Bell.

Bell er med på New Zealands U20-landslag.

LES OGSÅ: – Tripic er tvilsom, men vi har et håp om at han kan spille

– Fornøyde med Bell

20-åringen er fornøyd med det han har fått oppleve, og Vikings trener er fornøyd med det han har fått se.

– Vi har vært fornøyde med Joe Bell så langt, det har vi. Så vi er i positiv dialog med ham, så får vi se om vi lykkes eller ikke, sier Bjarne Berntsen til RA og legger til:

– Vi ønsker å få inn Joe som en del av laget.

LES OGSÅ: Furdal: – Ikke det største i karrieren min

Positiv til overgang

Hovedpersonen selv kan godt se for seg at Stavanger blir hans nye hjemby.

– Jeg kan absolutt tenke meg en overgang. Det er en av grunnene til at jeg har kommet hit, for å se om jeg er god nok for dette nivået. Vi diskuterer mulighetene nå, og så må jeg sette meg ned med familien min og ta den avgjørelsen som er best for meg og framtiden min. Men jeg tror dette vil være en fantastisk mulighet for meg. Laget spiller bra, atmosfæren er god, miljøet er godt, så jeg tror alle unge spillere som får muligheten her er heldige, sier Bell.

Han har ikke kontrakt med noen klubb, men spiller collegefotball for Virginia Cavaliers, laget til University of Virginia, hvor han også går på skole.

LES OGSÅ: Kapteinen ut med skade da Viking tapte

Usikkert

Selv om begge parter er positive til en overgang, så er det foreløpig usikkert når og om Bell blir en del av stallen.

– Vi diskuterer mulighetene for en overgang med trenerne nå, sier Bell og fortsetter:

– Jeg er usikker på når man kan få en avgjørelse, det er vanskelig å si.

Heller ikke Berntsen har noe estimat på hvor lang tid det vil ta å få en avgjørelse:

– Du vet aldri hvor lang tid det tar å få et svar på om det blir noe av, det er mange ting som spiller inn, sier Berntsen.

Men han forklarer at det ikke er uvanlig at en slik avgjørelse kan ta tid.

– Det er mange ting som må i orden først. Det er personlige ting, det er avklaringer i forhold til tidligere klubber og så videre. Det er mange ting som må på plass for en overgang i internasjonal fotball, så det er umulig å si hvor lang tid det kommer til å ta før vi får en avklaring, sier Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Viking er forberedt på Eliteseriens overraskelse

Mer fra Dagsavisen