Sport

Viking er forberedt på Eliteseriens overraskelse

Eliteseriens to overraskelseslag møtes på SR-Bank Arena søndag. – Bodø/Glimt er laget som har imponert mest i forhold til toppnivå denne sesongen, sier Bjarne Berntsen.

På fredagens trening var det flere av spillerne som tok det med ro. Kristian Thorstvedt var blant dem som satt snuten mot garderoben midt i økta.

– Det er bare fordi det er litt tett kampprogram framover, da er det viktig å ha friske bein til ny kamp, det er kun det går på, sier Thorstvedt til RA.

Søndag møtte Viking Lillestrøm i serien, onsdag møtte de Sandnes Ulf i cupen og søndag er det altså kamp igjen.

– Vi kjenner det jo på kroppen så klart. Det er viktig å gjøre alt det viktige utenfor banen med søvn mat og drikke, sånn at man er frisk nok til neste kamp, sier Thorstvedt.

LES OGSÅ: Bjarne Berntsen klar for to nye år

Overraskelsene

Av ekspertene har både Viking og søndagens motstander, Bodø/Glimt blitt tippet på nedre halvdel av tabellen. Før helgens runde drar i gang er Viking på sjetteplass, mens Bodø/Glimt ligger på tredje.

– Det blir en tøff kamp. Det er laget som vel har imponert mest i forhold til toppnivå så langt i årets sesong. Det har vært knallgode i perioder. De har stor fart i laget og masse energi. sier Viking-trener, Bjarne Berntsen, til RA og legger til:

– Ikke har de spilt cupkamp på onsdag heller, så de kommer nok hit med masse trøkk og satser på at de skal slå oss.

LES OGSÅ: Berntsen gir seg garantert om to år

Godt forberedt

Berntsen har forberedt laget sitt godt for at det ikke skal komme noen overraskelser på søndag.

– Vi gleder oss veldig det blir en morsom kamp, det er kanskje de som har overrasket flest denne sesongen, men vi skal være godt forberedt på det de kommer med. Vi vet hvordan de spiller, så det en kjekk kamp på søndag, sier Thorstvedt.

For Viking skal være godt forberedt på de tingene som har gjort at Bodø/Glimt har tatt Eliteserien med storm så langt i år.

– Nøkkelen blir å spille forbi press, å spille forbi den vanvittig aggressive gjenvinningsjobben og det høye presset de har, sier Berntsen.

LES OGSÅ: Henningsen fikk to millioner rett på bordet

Kommer til å rullere

I søndagens kamp kan man forvente å se mange av de samme spillerne som tok Viking videre i cupen mot Sandnes Ulf på søndag. Men behovet for å spare spillere kommer til å melde seg snart.

– Vi må rullere litt på laget, men nå er det sånn at det vi de som spilte onsdag har det veldig rolig torsdag, fredag og lørdag. Så endringene blir nok større fra søndag til onsdag igjen, der er det bare to dager mellom, sier Berntsen.

Men han ser ikke noe behov for å prioritere enten serie eller cup.

– Vi kjører knallhardt på begge deler, vi stiller med det laget vi tror har størst sjanse til å vinne hver eneste kamp og hvis det er noen av dem som har spilt mye som vi ikke føler er helt 100 prosent klare fysisk, så er det andre som går inn og tar den jobben. Det har ikke med noe annet å gjøre.

LES OGSÅ: Sæternes: – Det ble ikke nok drama

Sterke hjemme

Så langt i år har Viking spilt fire hjemmekamper. Det har endt med tre seiere og en uavgjort.

– Den rekka uten tap håper vi selvfølgelig på å forlenge, sier Berntsen og legger til:

– Vi skal spille med samme trøkk, energi og vilje som vi har gjort i alle hjemmekampene hittil i år.

Mer fra Dagsavisen