Sport

VBKs Morten Vadla holdt stand i 55 minutter – som keeper (!)

Vardenesets Morten Vadla måtte ta på seg keeperhanskene i VBKs oppgjør mot Pors søndag, og til tross for å måtte stå i over 60 minutter holdt hjemmelaget stand helt til det siste.

Bilde 1 av 3
Følg RA Sporten på Facebook!

VBK-back Morten Vadla måtte i buret med over en time igjen å spille i søndagens kamp mot Pors, da keeper Sindre Østbø ble utvist for å ha taklet en Pors-spiller som bakerste mann. Det skulle gå over 50 minutter, men til slutt måtte Vadla kapitulere sitt andre for dagen slik at Pors snudde kampen og til slutt sikret seieren 3-1.

– Det var egentlig veldig surt, for jeg føler ikke de skaper så enormt med sjanser før de får det første målet.Det virket litt som at Pors-spillerne glemte at vi hadde en utespiller i mål, siden de glemte å skyte. Hadde de gjort det kunne de fort scoret et par mål til, for jeg er ikke helt stødig på langskuddene når jeg må ut til sidene, sier Vadla og ler.

LES OGSÅ: Vardeneset tok årets første seier

– Genialt å ikke ha med reservekeeper

Vardeneset tok ledelsen allerede etter ti minutter da Joakim Berg Holter sendte hjemmelaget i føringen. Den ledelsen holdt seg gjennom første omgang, også det siste kvarteret med backen Morten Vadla i målet. Heller ikke i starten av andre omgang hadde Vadla de helt store inngripnene å gjøre i VBK-buret, men like over timen spilt utlignet Pors ved Granit Shala.

Hjemmelaget holdt stand, og kriget seg mot ett heroisk poeng, men tre minutter før slutt sprakk det. Christoffer Knutsen headet et innlegg på bakerste stolpe ned i lengste hjørnet for Vadla, som ikke kom seg tidsnok ned. På overtid kontret Pors inn sitt tredje mål, slik at sluttresultatet til slutt ble 1-3.

– Mot slutten av kampen går vi litt tomme for energi med en mann mindre, så det er egentlig ikke så rart at vi taper, forteller Vadla som mener keeper Østbø pådro seg et veldig unødvendig rødt kort.

– Jeg følte at han var på vei ut mot cornerflagget, og at det egentlig ikke var noen grunn til å felle ham. Men jeg regnet i hvert fall med at vi hadde en reservekeeper. I stedet hadde vi fyllt opp benken med spisser og midtbanespillere, og det viste seg å være genialt, sier Vadla og flirer.

LES OGSÅ: VBK knust av Brodd: – Sårer stoltheten

Vil overlate keeperplassen til neste kamp

Det er ikke første gangen backen har stått i mål for VBK, da han også måtte vikariere som keeper i cupkampen mot Åkrå. Også den gang for en utvist førstekeeper Sindre Olsen.

– Han har det med å bli utvist Sindre, men det er jo bra for Sondre og Markus som er våre reservekeepere. Så får de spilt litt fotball de og, sier Vadla som regner med å overlate plassen til en av dem neste kamp.

– Jeg er for gammel og for lite bevegelig til å stå i mål. Det er noe helt annet å stå i mål i en ligakamp enn det er på trening, så det er nok best å overlate keeperplassen til en av ungguttene våre til neste seriekamp, smiler Vadla lurt.

Med søndagens tap står Vardeneset med fem poeng på fem kamper, og kan med det ligge under streken hvis de andre resultatene søndag går mot dem.

LES OGSÅ: Sjekk dette Oldboys-laget fra lokalfotballen

---

Kampfakta:

  • Norsk Tipping-ligaen avd. 3 – runde 5
  • Vardeneset – Pors 1-3 (1-0)
  • Modenabanen, 100 tilskuere
  • Mål: 1-0 Joakim Berg Holter (10.), 1-1 Granit Shala (64.), 1-2 Christoffer Knutsen (87.), 1-3 Kjetil Svarteberg (90.)
  • Vardeneset (4-5-1): Sindre Østbø – Kjetil Pettersen, Thomas Øystein Østvold, Cato Rygg Osberg, Morten Vadla – Vetle Tønne Estensen (Kristian Kaldhol Moldvær fra 75.), Mikal Hebnes Olsen, Kristian Ågesen Håvarstein (Tomas Belay fra 68.), Joakim Berg Holter (Daniel Olsen fra 90.), Matias Kleppe Reinsnos (Johann Bjørholm fra 46.) – Adrian Sadrija.
  • Gule kort: Cato Rygg Osberg, Morten Vadla, Kristian Ågesen Håvarstein, Joakim Berg Holter, Vardeneset. Jonas Sandnes, Gaute Sindberg Hansen, Pors.
  • Rødt kort: Sindre Østbø, Vardeneset.
  • Dommer: André Bjørgen Birkeland (Djerv 1919, SK)

---

Mer fra Dagsavisen