Sport

Drømmescoringen som kronet Brodds drømmedag

Truls Vagles perle av et langskudd avgjorde på langt nær kampen for Brodd mot slutten av første omgang i det som var en perfekt dag for fotball i solskinnet på Midjord da Brodd knuste Vardeneset.

Følg RA Sporten på Facebook!

Han scorer ikke mange mål Truls Vagle, men når han først scorer er det som regel drømmemål fra distanse. Dagens mål like før pause var hans andre i Brodd-drakten, og hans soleklart viktigste til nå.

– Jeg scorer ikke ofte, men når jeg først gjør det er det viktig å gjøre det med stil. Jeg fikk godt treff på den, og det var nydelig å se den suse i hjørnet og kunne juble med lagkameratene og de mange som hadde tatt turen i solskinnet, sier Vagle til RA etter kampslutt.

LES OGSÅ: Haarberg og Brodd knuste Pors i serieåpningen

To kjappe punkterte kampen

Brodd startet nemlig kampen klart best, og fikk et mål korrekt annullert i tillegg til at Rasmus Martinsen rundet keeper og satte ballen i nettveggen før det var spilt ett kvarters tid. Tre minutter senere slo Vardeneset-keeper Sindre Østbø ballen i leggen på Sindre Haarberg, og etter at Brodd tok ledelsen var det aldri noen tvil om hvor seieren skulle gå.

To minutter før pause doblet Petter Olsen Haukali til 2-0, før Truls Vagle banket inn 3-0 minuttet senere. Midtbanemannen, som sist scoret i Brodds 4-1-seier mot Viking 2 forrige sesong, klemte til fra 25 meter og sendte ballen i en nydelig bue ned i hjørnet.

– Vi får en god start på kampen, og kommer inn i en god rytme etter det tidlige målet. Det er selvsagt veldig viktig med de to sene målene rett før pause, som på mange måter avgjør kampen. Det var en tilnærmet perfekt omgang fra oss, også rir vi det i land med to sene scoringer også i den andre omgangen, oppsummerer Vagle.

Mellom 500 og 600 tilskuere hadde tatt turen til Midjord for å se det som er lokalfotballens svar på «El Clasico», og Brodd-fansen fikk i hvert fall valuta for pengene.

– Først og fremst må vi takke alle som stiller for å heie på oss i dag. Vi setter veldig stor pris på de som følger oss i tykt og tynt og det var veldig kjekt at vi kunne gi noe tilbake til dem på en dag som denne. Vi følger kampplanen til punkt og prikke, og kjører over Vardeneset fra første minutt. At det endte med 5-0 til slutt skulle nesten bare mangle, da forskjellen i dag er stor, sier Jose Alejandro Valecillos.

LES OGSÅ: Sikter seg inn mot øvre halvdel og NM-plass

– En perfekt dag for oss

I andre omgang slapp Brodd seg litt ned, mens Vardeneset skrudde opp ett hakk. Det gjorde at kampen ble langt jevnere, uten at det skjedde spesielt mye før helt mot slutten. Som i forrige kamp var stortalentet Casper Aalen Norseng frempå mot slutten av kampen, før nykommer Eriel Pires scoret sitt første mål i hjemmedebuten.

– Du kjenner det før kampen at det er noe ekstra spesielt å møte Vardeneset. Det betyr litt ekstra, og spesielt med den rammen rundt som det var i dag. Med så mange som kommer for å heie på oss, og en knusende 5-0-seier mot erkerivalen, så kunne vi ikke bedt om noe mer. Det var en perfekt dag for oss, sier Vagle.

De siste sesongene har taklingene fløyet, kortstokken vært hyppig brukt og temperaturen høy, men etter Brodds maktdemonstrasjon i den første omgangen ble årets første derby en relativt tam affære i så måte.

– I dag har vi full kontroll fra det første minuttet av, og vi spiller vårt spill og triller ballen til vi finner en åpning. Da scorer vi mål, og har kontroll hele kampen gjennom. Vi viser at vi er et mye bedre lag enn Vardeneset, og når vi leder såpass klart etter første omgang ser det ut til at litt av luften gikk ut av ballongen hos VBK. Så det ble kanskje roligere enn ventet, men utrolig deilig med tre poeng, sier Valecillos.

LES OGSÅ: Endelig fikk Brodd sin storfisk

Mer fra Dagsavisen