Sport

«Gratis adgang på grunn av håpløst tidspunkt»

Vidar spiller årets første seriekamp på hjemmebane mandag, men forventer ikke storinnrykk på publikumssiden på grunn av kamptidspunktet 16.00.

Følg RA Sporten på Facebook!

I begynnelsen av januar var Vidar på terminlistemøte, der kamptidspunktene for årets sesong ble spikret. Der ønsket Vålerenga at dagens kamp skulle gå av stabelen klokken 16.00, og det gikk Vidar med på.

– Vålerenga ønsket å ha kampen så tidlig som mulig fordi de har en del ungdommer som skulle på skolen dagen etter. I tillegg tror jeg vi tok litt hensyn til lyset. Ingen av oss er noen astronomer, men når du sitter der i stupmørket i starten av januar, så tenker du ikke over hvor mye lysere det blir i april, sier daglig leder i Vidar, Gaute Johannessen til RA.

LES OGSÅ: Vidar grundig slått i serieåpningen

Bruker publikumsinntektene på dommeren

Klubben har også tatt konsekvensene av det, og har gratis adgang for alle som vil se.

– Vi pleier å ha et par hundre på hjemmekampene, og de som liker å se oss spille pleier å være flinke til å møte opp uansett tidspunkt. Nå kan de ta kampen på vei hjem fra jobb, og utsette middagen til de kommer hjem, sier Johannessen og fortsetter:

– Vi har ikke så mye budsjettering med tanke på publikumsinntekter, og egentlig er vi fornøyd hvis vi kan bruke inntektene fra publikum til å dekke dommerutgiftene. I tillegg er ikke toerlag verdens mest attraktive lag å se på, så derfor har vi valgt å åpne dørene, sier Johannessen.

I midtuken spilte Vidar årets første kamp på Lassa, da Vidar slo Vardeneset 5-1 i første runde av cupen.

– Banen har blitt fantastisk på de siste ti dagene, da det har vært kjempevær for vekst. Nå ser den bra ut, og siden det er litt bløtt i været vil ballen rulle godt også. For oss som pleier å trene i 17.00-tiden er det ikke noe problem å spille så tidlig på dagen, sier Vidars daglige leder som bekrefter at alle Vidar-spillerne har fått ordnet seg fri fra jobb for å kunne være med på kamp.

LES OGSÅ: Hummervoll feiret klubben med å score to