Viking, Sandnes Ulf og Vidar videre

Det ble ingen cupbomber blant de lokale lagene onsdag kveld. Viking slo Madla 2-0 borte, Sandnes Ulf vant 3-2 borte mot Sola og Vidar vant 5-1 hjemme mot VBK.

Bilde 1 av 0

I oppgjøret mellom Madla og Viking laget over1000 tilskuere folkefest. Hjemmelaget fikk seg likevel en kalddusj da Tommy Høiland satte inn 0-1 allerede etter to minutter på en frekk hælflikk. Samme mann satte inn 0-2 på en heading etter 24 minutter.

De mørkeblå var mange hakk bedre enn de kongeblå før pause og dominerte det meste.

Viking fikk for øvrig Leo Østigård skadet i slutten av første omgang. Han måtte ha hjelp av banen og det så alvorlig ut.

I andre omgang kom Madla litt mer med, men det endte med de to målene til Høiland og Viking gikk greit videre til 2. runde.

Viking stilte følgende lag mot Madla (4-3-3): Amund Wichne - André Danielsen, Leo Østigård, Tord Salte, Viljar Vevatne - Fredrik Torsteinbø, Steffen Ernemann, Jordan Hallam - Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Stian Michalsen.

Madla startet med disse (4-3-3):  Lars Sveingård - Ståle Skårstad Haugen, Lars Erik Dahl, Einar Holst Larsen, Jesper Lindhardtsen - Thomas Leidland, Chris Danielsen, Magnus Aasjord - Bård Ledaal, Christoffer Talge, Kristian Tande Klepaker.

Oppgjøret var også en aldri så liten familiefeide i Danielsen-klanen.

Vidar greit videre

I oppgjøret mellom Vidar og VBK fikk bortelaget en pangstart da Steffen Klemetsen Jakobsen ordnet ledelse etter 2 minutter med en lobb.

Det varte likevel ikke lenge. Etter elleve minutter utlignet Vetle Hellestø for Vidar.  Han gjorde ingen feil alene gjennom. Hjemmelaget gikk opp til 2-1 ved Sigve Kleppa Christensen etter 15 minutter og avsluttet nede til venstre for Meling.

3-1 ble satt inn av Martin Haaland like etter pause og de helrøde gikk midtveis i omgangen opp til 4-1 ved Martin Hummervoll.

Oppgjørets siste scoring ble også satt inn av Hummervoll og Vidar vant greit 5-1-

Sola nære bombe

Det var på forhånd ventet at bomben kunne komme da Sola tok i mot Sandnes Ulf - som har for vane å ryke tidlig i cupen. Slik så det også lenge ut.

Sola tok også ledelsen etter 36 minutter da Håvard Meinseth fikk satt inn ballen i nettaket. Målet kom etter et langt kast fra Olav Lilleås og det var litt klabb og babb i forkant. Sandnes Ulf spilte mye ball før pause, men slet med å være direkte nok.

Sandnes Ulf kom seg inn igjen i kampen etter pause og Vegard Aasen satte inn 1-1 etter 61 minutter. Scoringen kom etter et innlegg fra Vegard Erlien.

Etter 72 minutter satte Axel Kryger inn 1-2 med et skudd nede i høyre hjørnet.

Sola hadde likevel ingen planer om å gi opp. Etter 76 minutter rullet de opp et pent angrep. Et innlegg ble headet ned til Johannes Hinna som satte inn 2-2 på volley.

Axel Kryger var likevel ikke ferdig for dagen og han satte inn 2-3 etter 82 minutter etter et legg på bakre stolpe. Det ble også vinnermålet og Sandnes Ulf er klare for 2. runde.

Sola stilte slik: Eskil Leinebø - Aleksander Idland, Sander Grelland, Steffen Bøifot, Michael Bekke - Håvard Meinseth, Magnus Kristensen, Sander Bjørnå, Olav Andreas Lilleås - Johannes Bernhard Hinna - Martin Hestvik.

Sandnes Ulf hadde dette laget fra start: Arnold Origi - Ari Mohr Johnsson, Tapio Heikkilä, Jasmin Bogdanovic, Herman Kleppa - Axel Kryger, Andreas Dybevik, Kristian Brix, Vegard Aasen - Onyekachi Ugwuadu - Vegard Erlien.