Sport

Årets spiller i Norge i 2009 på vei til Vidar

Han ble kåret til eliteseriens beste spiller for noen år siden. Neste stopp for Makhtar Thioune (33) kan være Vidar og Lassa.

Følg RA Sporten på Facebook!

Den slepne midtbanespilleren, med en fortid i Sarpsborg, Molde og Viking, Karlsruhe og tyrkiske ŞSanlıurfaspor, spilte forrige sesong i Alta.

Nå er han aktuell for en overgang til Vidar.

– Han var med oss på trening torsdag og blir nok med oss igjen i dag. Det ville vært spennende. På sitt beste er han en av de beste spillerne som har vært i norsk fotball, sier daglig leder Gaute Johannessen til RA.

LES OGSÅ: Dette er status i lokalfotballen

Er over toppen

Han har dog ingen problemer med å innse at toppen til Thioune er nådd som spiller.

– Han er åpenbart ikke like fit nå som da. Du blir eldre. Men han kan fort ha noen sesonger igjen. Han er en spillertype som flyter veldig på spillerforståelse og er flink til å gjøre andre gode. Da kan du ofte holde lengre enn dem som for eksempel lever på farten.

Johannessen peker på at Ingvald Halgunset er langtidsskadd og at Herman Kleppa forsvant til Sandnes Ulf.

– Vi har litt manko sentralt på midten og kan gjerne ta litt rutine ved siden av Andreas Westly, Martin Håland og Joakim Holter.

LES OGSÅ:

Vil se på løsninger

Johannessen peker på at de må finne ut litt mer om hva Thioune selv ser for seg, men håper det kan ordne seg.

– Vi vil ha ham, men dette er opp til Makthar. Vidar er ikke på et nivå hvor han kan leve av fotballen. Samtidig har vi en FFO og kan kanskje se litt på muligheter der også for ham.

Nyeste fra Dagsavisen.no: