Sport

Burchnall: – Det er ikke siste sjanse

Haugesund har kun tapt én gang på elleve seriekamper før lørdagens møte med Viking. Ian Burchnall innser at oppgaven er alt annet enn lett i et derby de helst må vinne. Samtidig er han klar på at dette ikke er siste sjanse.

Ian Burchnall vet at det blir alt annet enn lett å slå FK Haugesund lørdag. FOTO: CARINA JOHANSEN, NTB scanpix
Følg RA Sporten på Facebook!

– FKH er ekstremt vanskelige å spille mot. Et hardtarbeidende lag som har flere gode individualister som Liban Abdi og Shuaiba Ibrahim. Jeg mener Abdi har karantene lørdag og det er selvsagt et pluss, sier Ian Burchnall til RA.

– Er dette siste sjanse for Viking?

– Nei. Siste sjanse er det ikke før matematikken slår det fast. Samtidig skaper vi enda større problemer for oss selv om vi ikke vinner.

LES OGSÅ: Viking 5,5 millioner i minus første halvår

Hemmelighetsfull

Burchnall har en nærmest skadefri stall å velge i. Kun Usman Sale og Tor André Aasheim er ute med skade. Noen endringer siden sist blir det, men Burchnall vil si minst mulig om hvilke.

–Kanskje det er lurt å ikke si noe om tankene rundt laget for en gangs skyld. Så har vi noe å overraske med.

Noen endringen tvinger seg likevel naturlig fram. José Manuel Cruz har karantene etter rødt kort sist. Dermed går høyst sannsynlig Sime Gregov inn. Han var suspender mot Molde sist etter rødt kort mot Sandefjord.

– Hva med keeperplassen?

– Det er godt mulig vi beholder Wichne i mål. Det blir ikke for mange endringer, sier treneren.

Han spår tøffe tak på Haugesund stadion.

– Dette blir krig. Vi møter et lag som løper mye og er gode til å vinne andreballer.

– Så da blir det flere røde kort?

– Så lenge de også eventuelt får ett er det greit for meg, sier han lattermildt.

Hos Viking har denne uken Ross Jenkins og Andreas Nordvik trent for fullt. De to har lenge tatt det roligere utenom kampene på grunn av slitasje og småskader.

LES OGSÅ:

FKH-veteran vil avslutte med stil

Haugesunds veteran Tor Arne Andreassen (34) er den av dagens FKH-spillere med flest derbykamper mot Viking i bagen. Lørdagens blir potetens siste. Han har vært i klubbens A-stall siden 2003. Til klubbens nettsted er han klar på hvilke derby han husker best.

– Det første året etter opprykket vårt til eliteserien ledet vi 4–0 til pause og rundspilte Viking. Det husker jeg godt. Da vi slo dem ut av cupen på gamle Stavanger stadion som 1. divisjonslag var også en stor opplevelse, sier han.

Andreassen har også hatt for vane å score i derbyene.

– Ikke i alle, men som regel har det endt med scoring, slår han fast.