Sport

«Arsenals krise vil ingen ende ta»

KOMMENTAR: Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg sagt at det Arsène Wenger nå gjør i Arsenal er å ødelegge så mye han kan i klubben som en slags takk for sist til alle som har tvilt på han etter det han har gjort for klubben de siste 20 årene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det er mange grunner til å komme med en så vill påstand, som selvsagt ikke stemmer. Den roen laget skulle få etter at Wenger endelig fikk ny toårskontrakt i fjor, som skulle sørge for at bråket på slutten av fjorårssesongen stoppet og laget ville stabilisere seg og ta steg i riktig retning har ikke skjedd.

Snarere tvert imot ser det ut til at krisen ingen ende vil ta. Laget har åpnet veldig svakt, og var til og med heldige som fikk poeng i hjemmepremieren mot Leicester. Siden har det blitt to tap, der laget regelrett ble utspilt og ydmyket på Anfield.

I fjor opplevde Arsenal litt suksess med en trebackslinje, som stoppet den dårlige formen de var i. Den formasjonen har Wenger tatt med seg inn i årets sesong, og han har tviholdt på å bruke blant andre Rob Holding som en av tre midtstoppere i skadefraværet til lagets andre forsvarsspillere.

LES OGSÅ: Liverpool utklasset og ydmyket Arsenal

Men i sist kamp mot Arsenal hadde laget Shkodran Mustafi på benken, og brukte i stedet Holding og Nacho Monreal som partnere til Laurent Koscielny. Det til tross for at Mustafi i fjor ble hyllet som den nye forsvarskjempen i laget, men allerede året etter gikk det sterke rykter om at laget fra Nord-London ønsket å låne eller selge ham til Inter.

Det er en av flere merkelige valg den siste tiden som nettopp peker mot at han prøver å ødelegge mer enn han prøver å bygge opp igjen. Å bruke spillere ute av posisjon og eksperimentere med taktikk er ikke noe som er typisk for Wengers 20 år i Arsenal.

Fremover på banen er det også det samme. Mot Liverpool satt både Alexandre Lacazette og Olivier Giroud på benken. Greit nok at en av dem kanskje hører hjemme der hvis han bare vil bruke én spiss, men det er merkelig at Danny Welbeck blir foretrukket da over klubbrekordsigneringen Lacazette.

LES OGSÅ: Nedturen kom tidlig for Arsenal

Videre har han latt Alex Oxlade Chamberlain gå til ligarival Liverpool, mens han nektet Alexis Sánchez den samme overgangen til City. Var jeg Wenger ville jeg heller ikke solgt til City, men nå risikerer laget å miste de over 600 millionene som den oljerike klubben la på bordet da det slettes ikke er sikkert at Sanchez signerer ny kontrakt.

Det at de beholdt Sanchez, som godt mulig er ligaen beste spiller, er i seg selv positivt. Men hvilket humør vil Sanchez være i denne sesongen? Arsenal har allerede en humørspiller i Mezut Özil som av en eller annen grunn ikke klarer å finne stabilitet til å prestere uke ut og uke inn på Emirates.

Kanskje hadde det da vært bedre å bruke de 600 millionene på å forsterke laget, i stedet for å la Sanchez spille ut kontrakten sin for så å miste han gratis? Det er hvis Arsenal kunne fått inn en like god spiller som det Sanchez har vært de siste årene.

LES OGSÅ: Én av disse tror favorittlaget tar gull

Hvis det stemmer at Thomas Lemar takket nei til Arsenal kan det godt være at de skal slite med det, og at det er en av grunnene til at Arsenal tviholder på ham en sesong til. Liverpool og spesielt Manchester United er gode eksempler på at Champions League vel er viktig for en spiller, men hvis lønnen og lovnaden om Champions League-spill neste sesong er bra nok så kommer spilleren. Det er Paul Pogba et godt eksempel på, da han byttet ut Torino for Manchester.

Samtidig må det også sies at David de Gea bare har blitt bedre etter at hans overgang til Real Madrid falt sammen, så kanskje Alexis Sánchez også er profesjonell nok til å heve nivået sitt denne sesongen. Uansett lover det ikke godt for en klubb som allerede sliter med å komme opp på nivået de har hatt inne de siste 20 årene.

LES OGSÅ: «I år har du ingenting å skylde på Pep»