Sport

– Vet ikke om jeg sover godt i natt

Viking-direktør Eirik Henningsen vet ikke om han får sove etter å ha solgt Samuel Adegbenro til RBK. Klubben hadde til og med ordnet med banklån for å klare driften for å kunne beholde Samuel Adegbenro. Dessverre ville spilleren så sterk bort at salg tvang seg fram.

Følg RA Sporten på Facebook!

Henningsen erkjenner at dette var vanskelig. Veldig vanskelig.

– Vi har hele tiden sagt at vi primært ville selge ut av landet. Det har vi jobbet for, men sto igjen med en situasjon hvor RBK kom med det største budet. Og Adegbenro ville dit. Til slutt er det han som bestemmer. Men det er ekstra vanskelig med RBK. Vi vet det er kraftige reaksjoner. Vi har gruet oss. Så ærlig skal jeg være, sier Henningsen til RA.

– Hadde dere i realiteten andre valg enn å selge til RBK?

– Vi jobbet med et scenario hvor vi skulle beholde ham. Vi snakket med banken om å finansiere driften om det ikke ble salg. Men Samuel var så tydelig på at han ville vekk at det handlet om å få best mulig avtale for Viking. Så handler det om handlingsplanen vi må følge i rød sone hos NFF. Inntekter fra et salg er definitivt noe annet enn ytterligere lån fra banken. Svaret er nei. Vi hadde ikke et valg.

LES OGSÅ: Adegbenro har signert for RBK

Markedspris

– Føler dere at dere har fått godt nok betalt, eller føler dere dette er en avtale dere måtte ta til takke med?

– Nå har vi jobbet med salget i halvannen måned. Flere har vært engasjert. Ingen har kommet med større bud. Vi har hele tiden sagt 1,5 millioner euro. Det er det som er prisen på ham. Ellers hadde vi fått høyere bud, sier Henningsen.

Interessen var det fra flere hold. Men til slutt var RBK klubben som møtte kravene

– En tyrkisk klubb, to på kontinentet og tre skandinaviske klubber har vist interesse, bekrefter Henningsen.

– Hvor mye fikk dere for spilleren?

– Jeg kommenterer som du vet ikke innholdet i avtaler. I likhet med RBK.

Adegbenros nigerianske klubb skal for øvrig ha prosenter av overgangen. Etter det RA kjenner til dreier det seg om 20 prosent. Så kommer agenthonorarer i tillegg.

– Hvorfor går dere ikke ut med den konkrete summen når diskusjonene rundt det raser?

– Jeg skulle ønske jeg kunne det når det spekuleres i ti millioner, men vi velger å ikke gjøre det.

– Vi dere nå kunne levere et plussresultat første halvår?

– Nei. For disse inntektene kommer i andre halvår.

LES OGSÅ: Kommentar: Politikk og reaksjoner

Forventer full storm

– Mange signaliserer at de er ferdige med Viking etter dette salget på sosiale medier. Hva tenker du om det?

– Det synes jeg er veldig trist. Så håper jeg at de etter et nettmøte vi planlegger i morgen har større forståelse for det som har gjort. Jeg vil også minne om at dette er driftsmodellen vår. Det som gjør det vanskeligere er at vi ligger hvor vi gjør og at dette er et salg til RBK. Det er trist. Vi skulle ønske vi fikk en løsning med en utenlandsk klubb, men vår jobb er å redde Viking. Vi håper skuffelsen legger seg og at folk kjenner i hjertet at det er Viking som gjelder.

– Kunne dere lagt mer enn den ene millionen på bordet for å få ham til å forlenge?

– Sannheten er at jeg spurte Adegbenro rett ut om hvilken sum eller hva som skulle til. Han ville dessverre videre uansett for å ta neste steg.

– Klarer dere å erstatte Adegbenro? Er det bud inne på noen nye nå?

– Vi jobber for å styrke det offensive i laget. Så får vi se hva vi får til. Vi har fått noen rammer, men kan ikke bruke halve salgssummen på å hente en erstatter, for å si det slik, sier Henningsen.

– Sover du godt i natt?

– Jeg vet ikke. Jeg gruer meg til nettmøtet på onsdag. Samtidig er jeg trygg på at dette er en rett beslutning for klubben for å sikre oss på lengre sikt.

LES OGSÅ: Slik planlegger Burchnall livet uten Adegbenro