Sport

CDA: – Det stemte ikke med trenerteamet

I et intervju med VG forteller Oilers-legenden Christian Dahl-Andersen at overgangen fra Petter Thoresen til Pål Gulbrandsen var vanskelig for ham, og at han føler at han ikke fikk en ordentlig mulighet til å finne formen igjen etter skadene.

Følg RA Sporten på Facebook!
Etter årets NM-sluttspill var det over for klubblegenden Christian Dahl-Andersen, som totalt spilte 721 kamper for Oilers, og noterte seg for 614 poeng. 

Den siste sesongen ble preget av to infeksjoner som gjorde det vanskelig for ham å prestere som han ønsket for på isen, og trenerskiftet fra Pål Thoresen til Pål Gulbrandsen

– Å legge opp var en tøff avgjørelse, men jeg følte ikke at det stemte sportslig. Mens jeg var ute med skade, var det andre som gjorde sakene sine bra. Det førte til at jeg aldri fikk en ordentlig mulighet. Det ble for lite istid til å finne det nivået jeg ønsker å være på, og det stemte bare ikke for min del med det nye trenerteamet, sier Dahl-Andersen til VG+, og fortsetter:

– Jeg har ikke noen vonde følelser med tanke på det, men med den fartstiden og standingen jeg har i Oilers, er det bedre å gi seg enn å gå rundt og være misfornøyd. Det kan hende det hadde blitt en kjempesesong om jeg fortsatte, og at jeg hadde spilt mange år til etter det, men jeg ønsket ikke å ha et år til som det forrige, forklarer Dahl-Andersen.

LES OGSÅ: Christian Dahl-Andersen legger opp

Frustrert

RA snakket med Dahl-Andersen om begrunnelsen for at han valgte å legge opp kort tid etter nyheten ble kjent.

Da fortalte han at han fysisk kunne holdt på noen år til. Om han ikke hadde fått kontrakt i Oilers i 2016, hadde han nok flyttet på seg og prøvd et nytt eventyr.

Han forklarte samtidig at grunnen til at han valgte å legge opp var sammensatt.

– Dere lemper ikke pucken like ofte opp i rundvantet hvor du får brukt dine beste sider. Hvor mye har endringene i spillestilen spilt inn?

– Litt kanskje, men endring i måten vi trener på betyr nok enda mer. Tidligere trente vi mer på kamplike én mot én situasjoner. Uten disse har jeg nok hatt større problemer med å finne tilbake til nivået mitt enn jeg ville hatt tidligere, sa han.

LES OGSÅ: Nå føler CDA seg som CDA igjen

Mer fysisk

TIl VG forteller CDA om en ny treningshverdag, der vekten på det fysiske aspektet utenfor isen var større enn han var vant med. Dermed fikk han ikke tid til å spille seg i form under treningene, og fikk ikke nok istid i kampene for å bli kampklar.

– Med Petter trente vi ikke så mye fysisk utenfor isen, det var mer overlatt til hver enkelt, men vi trente hardere og mer på is. Og det er det som er min hockeyfilosofi: Hvis du skal prestere, er du nødt til å ha en treningshverdag som er hard, med nærkamper. Du må ha den modusen som du skal ha i kamp. Det syntes jeg var annerledes nå, sier Dahl-Andersen til avisen.

Mer fra Dagsavisen