Sport

Bombarderes av spillertips

Bård Wiggen har fått så mange e-poster med tips om spillere siden april at han ikke har rukket å lese mesteparten. Sportssjefen sier at livet uten speider er vanskelig, men tror Viking skal kunne treffe på 4-5 mann.

Følg RA Sporten på Facebook!

I siste episode av «Fotballsnakkis» på RA-TV deler Wiggen sine betraktninger om et marked med raske penger og aktører med vikarierende motiver.

Han er den første til å erkjenne at «agentfellen» er noe Viking må passe seg for.

– Det er mye useriøst. Så handler det om å samarbeide med dem du stoler på. Aktører som vil deg det beste og som vi sannsynligvis vil møte igjen på et senere tidspunkt, sier Wiggen.

Det er ikke til å legge skjul på at han har travle dager i en klubb som skal styrke seg i jakten på å overleve. Oppgavene med spillerlogistikken deles mellom ham og trener Ian Burchnall i en hverdag uten speider Gary Goodchild.

LES OGSÅ: Tror litt kroatisk kynisme kan hjelpe

Lette penger

– Hvor vanskelig er det å kvalitetssjekke tipsene dere får?

– Klart det er vanskelig. Vi har nå hentet Sime Gregov som det var umulig å se live. Han har spilt 14–15 kamper fram til mai og er en voksen spiller jeg er ganske trygg på. Tommy Høiland kjente vi godt fra før. Men det er en utfordring, sier han – og fortsetter:

– I en bransje med mye penger er det – jeg vil ikke si skurker – men folk som er ute etter å tjene lette penger. Jeg tror vi har fått hundrevis av e-poster om spillere siden april. 95 prosent av det kan jeg ikke engang lese. Vi må forholde oss til agenter og folk jeg stoler på etter mange år i bransjen.

LES OGSÅ: Tester stopper og midtbanespiller

Savner å ha en speider

Wiggen mener det er ganske mye klubben faktisk kan gjøre for å være trygge selv om de ikke får sett mye live.

– Vi er flere her i teamet som har et bra nettverk med gode kontakter vi stoler på. Så har vi tilgang på video og opplysninger via agenter og kjentfolk. Jeg er ganske sikker på at vi skal treffe på alle vi henter. Men det er alltid en risiko når du har det travelt. Men vi skal prøve å være så grundige som mulig.

Wiggen regner med at to eller tre spillere til skal inn før vinduet stenger. Så vil eventuelt et salg av Samuel Adegbenro endre bildet noe.

– Er en speider noe dere vil vurdere igjen om økonomien blir bedre?

– Det er smart å ha noen som jobber med spillere. En som kan planlegge neste vindu og ligge i forkant. Nå prøver vi å ha to tanker i hodet. Vi ønsker ikke bare hente å leiesoldater, men også noen som kan bidra i årene som kommer.