Sport

Ingebrigtsen-boom i Sandnes

Henrik Ingebrigtsen gleder seg over rekrutteringen til friidrettsmiljøet i byen.

 Følg RA Sporten på Facebook!

– Det er utrolig mye spennende som skjer i klubben vår. Mens jeg går skadet får jeg sett litt av hva som skjer. Her i klubben er det en formidabel utvikling, sier han til RA.

I friidrettsavdelingen er det over 500 medlemmer. En stor del av disse er unge utøvere.

LES OGSÅ: Vellykket operasjon

– Det er omtrent 300 unge som er med i enten lokale eller nasjonale konkurranser. Det er imponerende, mener Ingebrigtsen.

Minst 28 i NM

25.–27. august arrangeres det NM i Sandnes idrettspark. Da samme mesterskap ble arrangert for syv år siden samme sted stilte Sandnes med elleve deltakere.

– Denne gang er foreløpig hele 28 utøvere kvalifisert i forskjellige øvelser. Det kan bli mer, sier daglig leder Geir Eikeskog til RA.

En del av æren for at det blir flere utøvere er enkel å tildele, mener han.

– Det er klart at familien Ingebrigtsen har betydd veldig mye. Brødrene Henrik, Filip og Jacob leverer godt. Barn og unge får det med seg, og på den måten får de også øynene opp for idretten. Det betyr at vi merker at det er en meget stor interesse, sier friidrettslederen.

Terreng-EM

For Henrik Ingebrigtsens del dreier det seg om opptrening etter operasjonen i forrige uke. Den var vellykket.

LES OGSÅ: Til angrep på egen rekord

– Og det var på høy tid at operasjonen kom. Jeg har hanglet siden 2013 og har ikke prestert 100 prosent på snart fire år. Tenk deg hvilke tider det blir når jeg er 100 prosent klar. Jeg skal løpe styggfort, humrer han.

Opptreningen i øyeblikket går på mage og rygg. Beina skal holdes i ro, men trolig kan jeg begynne med lett jogg om to måneder.

– Hva er første mål?

– Jeg håper å kunne bygge meg opp mot EM i terrengløp som arrangeres i desember. Går det er det bra, hadde det vært flott.