Sport

Slik skal Viking stoppe måltørken

Vikings spisser står igjen etter treningene for å trene ekstra på avslutninger, og erkjenner at null mål på fire kamper er for dårlig.

Mathias Bringaker, her i duell med kaptein André Danielsen, jakter fortsatt sesongens første mål.              Unggutten var veldig nære i Rosenborg-kampen, men både han og Patrick Pedersen (bak) må se at spisstrioen fortsatt står uten nettkjenninger til nå. Foto: Pål Karstensen

Følg RA Sporten på

Null poeng og null mål er fasiten etter fire kamper for Vikings spisstrio.

– Vår jobb på banen er å score mål, og det har vi ikke fått til så langt. Det går ikke an å se på det på noen annen måte enn at vi ikke har vært gode nok foran mål. Det har gjort det vanskelig for oss å ta poeng, og når vi selv ikke er gode nok, fortjener du heller ikke mer enn det du får, sier en brutalt ærlig Mathias Bringaker til RA.

Han var blant dem som satte fyr på Viking og skapte flere sjanser de siste 45 minuttene mot Rosenborg mandag.

– Vi jobber mye sammen på trening, og står ofte igjen etter kamp for å trene på avslutninger sammen. Da gir vi hverandre råd og tips for å bli bedre, men i kamp er det ofte marginer som påvirker om du scorer eller ikke. Flaks og uflaks er en del av fotballen, så vi må bare jobbe for å bli bedre. Selvtillit er viktig for en spiss, sier han.

LES OGSÅ: Zymer Bytyqi signerte ny kontrakt

– Regnet med flere poeng

Søndag er det et nytt møte med Odd som venter. I fjorårets hjemmekamp terroriserte Rafik Zekhnini Viking og avgjorde omtrent på egen hånd. I år er kantspilleren utestengt.

– Det var ikke den kjekkeste kampen å spille, men det var bare en kamp og det er ikke sånn at du går rundt etterpå og frykter å møte en spiller eller et lag. Zekhnini er en god spiller han, og det er selvsagt bra for oss at han ikke kan spille på, men Odd er et godt lag som har flere strenger å spille på, sier kaptein André Danielsen.

Han forteller at laget ikke er spesielt bekymret verken for poengfangsten eller måltørken.

– Vi regnet med å ta flere poeng enn det vi har gjort til nå. Samtidig som vi ikke har hatt marginene på vår side, må du selv skape den flaksen du trenger for å få inn målene. Men jeg tror publikum ser at vi gjør det vi kan og så håper vi selvsagt på bedre uttelling både i mål og antall poeng, sier Danielsen.

LES OGSÅ: Ufortjent Viking-tap for Rosenborg

Har lært

Viking-trener Ian Burchnall forventer å møte et Odd-lag som ligger lavere i banen enn Rosenborg.

– I fjor gikk det ikke så bra, og det gjorde det heller ikke i treningskampen. Men vi har lært av de to kampene, og vet hva de kommer med. De vil nok være mer tålmodige enn Rosenborg, så vi må være obs på kontringsstyrken deres, sier Burchnall.

Han er opptatt av å ta med seg den positive energien laget viste i Rosenborg-kampen, og derfor har det vært en lett treningsuke for Viking til nå.

– Vi visste at det kom til å bli en tøff start på sesongen, men det er lenge igjen. Også hvis vi taper for både Odd og Brann vil det være lenge igjen av sesongen, så vi kommer ikke til å krisemaksimere eller forandre på ting selv om vi skulle stå med null poeng etter seks kamper, sier briten.

LES OGSÅ: – Kjipt å tape etter en så god prestasjon