Sport

«Fotballsnakkis»: Dette mener Viking om RAs tips

Viking-assistent Bjarte Lunde Aarsheim mener RAs 12. plass er et perfekt tabelltips for Viking. «Batty» er glad for å slippe topp fire-press og medaljejag, melder han i en fersk utgave av «Fotballsnakkis».

Følg RA Sporten på Facebook!
I sesongens første «Fotballsnakkis» handler det selvsagt mye om starten av Eliteserien og OBOS-ligaen som starter til helgen. Gjest i studio denne gang er tidligere Viking-spiller og nåværende assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim. Han lever godt med at RA har tippet de mørkeblå på 12. plass i år.
– Jeg tenker at det er et perfekt tabelltips for Viking. I alle årene jeg var her ble Viking tippet blant de fire øverste og det har også vært et uttalt mål og store forventninger til Viking. Det at vi kan gå inn i en sesong der vi kan være litt «underdog» tror jeg vil passe oss perfekt, sier Aarsheim.

«Batty» gleder seg over å være tilbake

Mannen med 425 kamper for klubben er glad for å være tilbake i manesjen, selv om det ikke involverer å gå ut på banen selv.
– Det er veldig kjekt å være tilbake, og for å være helt ærlig er det spesielt å bidra i klubben igjen. Jeg har litt av den samme følelsen nå som da jeg representerte Viking som spiller, og gleder meg veldig over å være her. Så håper jeg bare folk kommer for å støtte oss i årets sesong,sier Aarsheim.
«Batty» har ikke bare vært i Viking, da han også har flere lokale klubber på CVen. Deriblant Sandnes Ulf fra tiden da han var assistent der.
– Av det lille jeg har sett av Sandnes Ulf i år har de sett veldig sterke ut. De mistet en god spiss, men det ser ut til at det offensive fortsatt sitter for dem, og jeg tror fort det ender med opprykk for dem. Jeg synes laget ser bra ut, og Bengt (Sæternes) har fått jobbet med dem et par år, så i år tror jeg de kan klare det, sier Aarsheim som medgir at det ikke er noe internt mål i Viking å sette press på Sandnes Ulf.

Geertsen spiller ned forventningene

Selv om trenerduoen i Viking er veldig klar på at Sandnes Ulf burde rykke opp med glans, er ikke Ulf-kaptein Nicolai Geertsen like bråsikker.
– Vi har som målsetting å være med i toppen, det er det ingen tvil om. Vi har veldig lyst til å rykke opp, men jeg har ikke lyst til å stå her og bare si at vi kommer til å rykke opp uansett. Vi er sikre på at vi skal være med å kjempe i toppen, også tar vi det derifra, sier Geertsen.
Dansken gleder seg uansett stort til seriestart mot Elverum søndag, etter en lang vinter og vår uten tellende fotballkamper.
– Nå har det vært en lang oppkjøring, så vi gleder oss veldig til å spille fotball igjen. Første kamp er alltid vanskelig, og spesielt når du møter et nyopprykket lag som har alt å spille for. Når det er sagt er vi favoritter til å vinne, og det skal vi også gjøre, sier Geertsen.

RA har også snakket med Vålerenga-trener Ronny Deila, og vi diskuterer tabellen i våre to øverste divisjoner.

Nyeste fra Dagsavisen.no: