Sport

Knut Ove Joa tar to nye år i Sola

Sola-trener Knut Ove Joa signerte i dag en ny toårskontrakt med klubben i sitt hjerte, og gleder seg til å følge Sola videre på veien opp mot toppen i norsk damehåndball.

Følg RA Sporten på Facebook!

I løpet av de syv årene som Knut Ove Joa har vært i Sola har klubben tatt steg år etter år. I år var klubben i semifinale i NM, både for A-laget og for U20-laget. A-laget jakter sluttspillplass, mens jenter 18-laget har spilt i Lerøyserien for andre året på rad. Joa ønsker å ta del i de spennende tidene videre.

– Først og fremst betyr klubben veldig mye for meg. Det har jeg aldri lagt skjul på, da jeg er født og oppvokst i Åsenhallen. Da går det på å vurdere de sportslige mulighetene og mulighetene for å utvikle prosjektet og klubben videre. Jeg er veldig glad i spillerne, klubben og alle folkene rundt og har veldig lyst til å være med på å ta klubben videre, sier Joa til RA.

LES OGSÅ: Sola tapte seieren i sluttsekundene mot Gjerpen

Slik blir veien videre

Måten å gjøre det på er å fortsette med det arbeidet Joa og teamet hans begynte på da han kom til klubben i 2010.

– Da jeg kom til klubben for syv år siden, startet vi med en bevisst satsing på å hente spillere tilbake. Tonje Nøstvold har vi allerede lykkes med å hente hjem, og Camilla Herrem har alltid vært et ønske for oss. Samtidig håper vi også å hente tilbake Malin Holta etter hvert, slik at også hun får muligheten til å bidra med å utvikle klubben. Den største utfordringen de siste syv årene har imidlertid vært å beholde de spillerne vi har utviklet, og skal vi komme opp på den delen av tabellen der det er virkelig gøy å spille, må vi beholde spillerne over lengre tid og få tilført nye gode håndballspillere og hente hjem spillere som Camilla og Malin, forteller Joa.

Kombinasjonen mellom å utvikle egne spillere og beholde dem, samt å hente hjem spillere tror Joa er mer oppnåelig nå enn den har vært på lenge.

– De siste to årene har vi vært nederlagsdømt av samtlige trenere og eksperter, og det er klart at det er kjekt å motbevise to år på rad. Stigningen vi har hatt etter nyttår i år igjen legges merke til og det kan de som er her kjenne selv på kroppen. Når du selv merker at du er i utvikling tror jeg spillerne synes det er spennende å bygge videre på det vi har startet på. Samtidig har vi oppnådd noen historiske resultater med å komme til semifinalen i NM både for A-laget og U20-laget, og det er med på å gi ekstra motivasjon til å bli, sier Joa som håper at treningskulturen, hverdagen og det som Sola står for frister mange til å være med videre.

LES OGSÅ: Sola utlignet sekunder før slutt – skrev klubbhistorie

Tror på Herrem og Holta etter neste sesong

En som er glad for å være med på veien videre er styreleder John Harald Kåsen. Han er strålende fornøyd med at Joa ønsker å ta Sola videre.

– Knut Ove er en veldig viktig brikke for oss. Han har vært med i mange år i klubben, og er viktig som kontinuitetsbærer og stabilisator i det prosjektet vi har på gang. Vi er veldig fornøyd med jobben han har gjort, og jentene er veldig fornøyd med jobben han har gjort. Sjelden har satsingen og optimismen i Sola vært større, så jeg gleder meg til framtiden, sier Kåsen.

Han deler synet på hva som blir viktig for Sola i årene som kommer med treneren.

– Vi har en målsetting om å nå en sluttspillplass i år, og det håper vi selvsagt vi klarer nå i serieinnspurten. Så er planen å ta det ett skritt videre og bli blant de seks beste til neste år, og utvikle oss videre fra der. For å få til det må vi forsterke laget, og vi har allerede hentet hjem Tonje Nøstvold og Line Ellertsen, og vi har igjen Camilla Herrem og Malin Holta. Vi jobber med å hente dem hjem også, og krysser fingrene for at vi kan få dem hjem etter neste sesong, forteller Kåsen.

LES OGSÅ: Nøstvold skal bli Solas hærfører