Sport

Sola tapte seieren i sluttsekundene mot Gjerpen

Sola ble trukket to poeng etter at Halden gikk konkurs tidligere i uken, men ledet likevel an i beitet om den siste sluttspillplassen der alle hadde ni poeng. Etter en jevn kamp mot tabellnabo Gjerpen endte det med poengdeling etter en sen Gjerpen-utligning.

Følg RA Sporten på Facebook!
Sola jaktet på sin femte seier for sesongen borte mot Gjerpen søndag kveld. En seier som hadde gjort at laget nærmest sørget for å unngå nedrykk, og tok et langt steg vekk fra kvalifiseringsplassen. Både Gjerpen og Sola kjemper om å få en plass i sluttspillet, og det var hjemmelaget Gjerpen som startet kampen best.
Vertene tok nemlig en rask 4-0 ledelse, som Sola aldri helt klarte å ta igjen i den første omgangen. Vertene var oppe i en fem-seks måls ledelse til det gjensto sju minutter av de første 30 minuttene. Da satte Sola-jentene inn en liten sluttspurt, som gjorde at de bare gikk to mål bak inn til pause på stillingen 17-15.
Den fremgangen tok Sola med seg ut i den andre omgangen, og etter bare to minutter var det for første gang siden kampstart likt igjen i Skienshallen. Etter et lite overtak igjen til hjemmelaget de neste minuttene, jevnet kampen seg for alvor ut igjen. Etter 45 minutter tok Sola-trener Knut Ove Joa timeout på 22-21, noe som så ut til å gjøre susen da Sola snudde fra å ligge knepent bak til å holde en skjør ledelse inn i de siste fem minuttene.

Mistet seieren i sluttsekundene

Sola-jentene kjempet med nebb og klør for å beholde ledelsen helt inn, godt takket være to mål av Alicja Zacharska. Men da hun satte sitt skudd utenfor minuttet før full tid, kunne Gjerpen snike seg til en uavgjort helt på tampen. Etter en kjapp timeout scoret Melanie Bak tre sekunder før slutt, og da ble det for knapp tid for Sola å svare. Dermed ble det poengdeling i Skienshallen mellom Gjerpen og Sola.

Poenget gjør at Sola går opp på ti poeng, og blir værende på sin sjuendeplass på tabellen. Oppsal kan gå forbi hvis de slår Tertnes på bortebane senere søndag. Elisa Christensen ble Solas mestscorende, med ti mål foran Tonje Nøstvold med sju.

LES OGSÅ: «Gamlemor» kan fortsatt

Nyeste fra Dagsavisen.no: